Academisch Engels: Advanced Writing for Master Students

Deze cursus [niveau 400] is bedoeld voor studenten die al vertrouwen hebben in hun schrijfvaardigheid wat betreft wetenschappelijk Engels, maar desalniettemin verdere verbetering zoeken. Misschien zijn er nog kleine taalkundige puntjes die aan je blijven knagen, of wil je je schrijfvaardigheid verfijnen door te werken aan een heldere, beknopte stijl en verbeterde tekstuele coherentie. We gaan bekijken hoe je je eigen schrijfstijl interessanter kunt maken.

De cursus heeft elke week een sessie van drie uur. Voor de beoordeling tellen: een onderzoeksverslag of scriptie waar je aan werkt (ca. 2500 woorden), een aantal editing-opdrachten en een verslag over een uitgevoerde analyse van verbeterpunten van je eigen Engels. Bij het geven van feedback wordt gebruik gemaakt van ELS-online, het feedbacksysteem van het ALP.

Periode 4

Praktische zaken
De cursus heeft elke week een sessie van drie uur.
Inschrijving: toegankelijk voor alle masterstudenten die ervaring hebben met het schrijven van wetenschappelijke teksten in het Engels binnen een wetenschappelijke opleiding in Nederland.
Docent: Abby Gambrel
Studiepunten: 3
Cursuscode: L_ETMAALG007

Inschrijven via VUweb

Abby Gambrel

Contact Academic Language Programme

Wil je meer informatie over onze diensten of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Prof. dr. Alan Cienki, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Gea Dreschler, programmamanager ALP