Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Academic style

Bij het schrijven in een tweede taal zoals Engels is de juiste toon en stijl vinden vaak moeilijk. Een formele en objectieve schrijfstijl maakt bij wetenschappelijke teksten meteen een goede eerste indruk op je lezers. Daarom leer je in deze workshop in een academische stijl schrijven en welke keuzes je daarin kunt maken.

Tijdens deze workshop bespreken we eerst enkele veelvoorkomende verschijnselen die je bij het schrijven van een formele tekst beter kunt vermijden. Daarna behandelen we de strategieën om informele en subjectieve uitingen te vervangen door passender taalgebruik. Tot slot kijken we naar aanvullende keuzes om je tekst formeler te maken. Bijvoorbeeld: verander bijvoorbeeld 'look at' in 'consider', dat zorgt al voor een andere toon van je tekst.

Naast uitleg over taal, toon en stijl werk je aan een serie opdrachten. Ook krijg je de kans om feedback op je eigen tekst te verwerken en de tekst bij te schaven. Neem een zelfgeschreven tekst van ongeveer 500 woorden mee naar de workshop.

Docent 
Abby Gambrel

Duur
De workshop wordt op de campus aangeboden en duurt 3 uur. Je hoeft niets voor te bereiden, alleen een zelfgeschreven tekst van ongeveer 500 woorden meenemen naar de workshop.

Datum
Najaar 2022

Aantal deelnemers
Maximaal 15

Kosten
€40

Inschrijven en contact
Voor informatie, vragen en inschrijven kun je een mail sturen naar de cursusadministratie van het ALP: alp.fgw@vu.nl. Vermeld hierbij de workshopcode: SCH-W-EN-1.

Contact Academic Language Programme

Voor docenten, opleidingsdirecteuren, studieadviseurs en andere VU-medewerkers: wil je informatie over het ALP-aanbod of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Prof. dr. Alan Cienki, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Gea Dreschler, programmamanager ALP

Dr. Camille Welie, coördinator ALP Nederlands (NT1, NT2)

Voor studenten: neem voor vragen of informatie over een cursus, workshop of coaching contact op met de ALP cursusadministratie

alp.fgw@vu.nl