Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Academic style

Een van de lastigste dingen bij het schrijven in een tweede taal is het vinden van de juiste toon en stijl van een tekst. In wetenschappelijke teksten is het aanhouden van een formele en objectieve schrijfstijl een van de belangrijkste aspecten voor het maken van een goede eerste indruk op je lezers.

Tijdens deze workshop bespreken we allereerst enkele veelvoorkomende verschijnselen die je in een formele tekst beter kunt vermijden. Daarna behandelen we de strategieën die je kunt gebruiken om informele en subjectieve uitingen in een tekst te vervangen door passender taalgebruik. Welke keuzes kun je daarin maken? Tot slot kijken we naar aanvullende keuzes die beschikbaar zijn om je tekst formeler te maken – verander bijvoorbeeld 'look at' in 'consider', dat zorgt al voor verandering in de toon van je tekst. Tijdens de workshop worden de relevante kwesties uitgelegd en werk je aan een serie opdrachten. Ook krijg je de kans om feedback op je eigen tekst te verwerken en de tekst bij te schaven. Neem een zelfgeschreven tekst van ongeveer 500 woorden mee naar de workshop.

De workshop wordt op de campus aangeboden.

Datum
29 april 2022, 13.00 - 16.00.
Deadline voor aanmelden: 22 april 2022.

Praktische informatie
Aantal deelnemers: 15 
Docent: Abby Gambrel
Kosten: €40
Workshopcode: SCH-W-EN-1 

Inschrijven en Contact
alp.fgw@vu.nl

Contact Academic Language Programme

Wil je meer informatie over onze diensten of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Prof. dr. Alan Cienki, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Gea Dreschler, programmamanager ALP

Dr. Camille Welie, coördinator ALP voor Nederlands als tweede taal