Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Aandenken Vrouwen VU-hulp

Een aandenken voor de organisatie Vrouwen VU-hulp, die gedurende de 20e eeuw tientallen miljoenen ophaalde voor de ontwikkeling en instandhouding van de VU.

Subsidie: € 12.500 
Looptijd:  2021  

Van 1932 tot 2007 hebben vele generaties vrouwen zich binnen de organisatie ‘Vrouwen VUhulp’ ingezet voor de ontwikkeling en instandhouding van de VU. In die tijd hebben ze tientallen miljoenen opgehaald voor de universiteit waarmee zij zich verbonden voelden. Door heel het land legden gereformeerde vrouwen dubbeltjes en stuivers opzij in het beroemde VU-busje. In eerste instantie werd er ingezameld voor de oprichting van een Medische Faculteit, later ook voor de laboratoria van Wis- en Natuurkunde, en nog weer later voor een betere toegankelijkheid van het ziekenhuis en de universiteit voor mindervaliden.

Een zichtbaar en permanent aandenken aan deze bijzondere organisatie uit de VU-geschiedenis in een van de centrale ruimtes op de VU campus is dan ook meer dan op zijn plek. Het eren van Vrouwen VU-hulp toont dat de VU geschiedenis diverser is dan op eerste gezicht mogelijk en geeft uiting aan dankbaarheid jegens de maatschappelijke achterban die de VU decennia lang geholpen en ondersteund heeft. Het aandenken zal worden gepresenteerd in 2022: negentig jaar na de oprichting van Vrouwen VU-hulp. 

Samenwerking

VU erfgoed en collecties, collectie Academisch Erfgoed

Link 

VU-voorwerpen en hun Verhalen: 1930-1935 De spaarster en Vrouwen VU-hulp

De geschiedenis van Vrouwen VU-hulp

Bekijk hier de animatie over de geschiedenis van 75 jaar Vrouwen VU-hulp

Of bekijk 'm op YouTube