Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Notarieel en Fiscaal Recht

Notarieel en Fiscaal Recht

De afdeling Notarieel en Fiscaal Recht bestaat uit drie secties:

Economie
Deze sectie verzorgt de vakken Rechtseconomie en Bedrijfseconomie A / B (bachelor Rechtsgeleerdheid, bachelor Notarieel Recht alsmede bachelor Criminologie). De sectie richt zich op onderwijs georiënteerde publicaties op het gebied van het Jaarrekeningenrecht. De sectie geeft meerdere malen per jaar de cursus Elementair Balanslezen voor de VU Law Academy.

Notarieel Recht
Deze sectie verzorgt samen met andere afdelingen binnen de faculteit de opleiding Notarieel Recht (bachelor en master) gericht op het notariaat,  bank- en verzekeringswezen, onroerend goed en advisering. De leden van de sectie verrichten onderzoek in het programma 'Publieke en private belangen in balans', met name op het gebied van het huwelijksvermogens- en erfrecht, estate planning en  de notariële belastingen.

Fiscaal recht

Deze sectie verzorgt de masterrichting Fiscaal Recht (variant directe belastingen en variant Indirect Tax), het vak Belastingrecht in de notariële opleiding en het vak Inleiding Belastingrecht in de bachelor Rechtsgeleerdheid. Daarnaast verzorgt de sectie onderwijs voor op het terrein van het belastingrecht op andere faculteiten (met name SBE). In deze sectie is het onderzoek georiënteerd op de belastingheffing van ondernemingen in een nationale en in een grensoverschrijdende context. Voor meer informatie, zie: www.belastingrechtaandevu.nl.

Secretariaat (Shobena Biharie)