RIALTO@VUcampus

Rialto komt naar de VU Campus! Je kunt twee keer per maand genieten van de allernieuwste films in collegezaal KC-07 (Hoofdgebouw VU). Rialto draait, in samenwerking met de Griffioen, (voor)premières van de belangrijkste internationaal bekroonde films. Dit initiatief geeft invulling aan de VU Campus als bruisend hart waar studenten en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige, gastvrije en multifunctionele omgeving; een plaats waar wetenschap, maatschappij, kunst, cultuur en bedrijfsleven samenkomen.

Agenda


Datum & TijdstipFilmZaalverkoop (Let op: er kan alleen gepind worden!)Online verkoop
20 Maart, 17:45LuckyKaartverkoop aan de zaal vanaf 17:15Kaarten Bestellen
20 Maart, 20:30Phantom ThreadKaartverkoop aan de zaal vanaf 20:00 Kaarten Bestellen
3 April, 17:45Foxtrot
Kaartverkoop aan de zaal vanaf 17:15Kaarten Bestellen
3 April, 20:30The Rider
Kaartverkoop aan de zaal vanaf 20:00 Kaarten Bestellen
17 April, 17:45The Rider
Kaartverkoop aan de zaal vanaf 17:15Kaarten Bestellen
17 April, 20:30Foxtrot
Kaartverkoop aan de zaal vanaf 20:00 Kaarten Bestellen

Prijzen: Student WO/HBO € 6,-, VU Medewerker/Stadspas/CJP/VU HOVO € 7,50, Regulier € 9,- , Cinevillepashouders gratis.

Naar eigen zeggen is dit Daniel Day-Lewis' laatste filmoptreden, de Britse acteur die zoveel prachtige rollen op zijn naam heeft staan. Na zijn vertolking van de snoeiharde oliebaron Daniel Plainview in There Will Be Blood is dit de tweede samenwerking met regisseur Paul Thomas Anderson, die ook het scenario schreef. Phantom Thread heeft al tientallen filmprijzen in de wacht gesleept, en is ook genomineerd voor zes Oscars.

Couturier Reynolds Woodcock (Day-Lewis) runt in de jaren 50 in Londen samen met zijn zus Lesley het prestigieuze modehuis The House of Woodcock. Iedereen die chique, hip en vooral flink bemiddeld is, laat zich door hem kleden. Ook al heeft hij graag vrouwen om zich heen, Woodcock is een verstokte vrijgezel. Tot hij de jonge en eigengereide Alma ontmoet: ze wordt zijn minnares en muze, die al snel een vaste plek in zijn leven weet te bemachtigen. Maar eigenlijk past ze niet in zijn zo zorgvuldig op maat gemaakte leven; de liefde wordt een benauwend keurslijf.

Regie    
Paul Thomas Anderson
Speelduur
130 min.
Land
V.S.
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Jaar
2017
Genre
Drama, Romantiek
Kaarten
6 Maart
Kaarten
20 Maart

De 90-jarige kettingrokende Lucky, een marine-veteraan, woont ergens in een woestijnstadje in Arizona. Zijn dagen kabbelen rustig voort: gisteren lijkt op vandaag, vandaag op morgen. Hij staat op, doet wat yoga-oefeningen, drinkt een glas melk, gaat naar een restaurantje, wandelt en drinkt 's avonds nog wat in de plaatselijke bar, en praat ondertussen met zijn buren en toevallige passanten. Op een dag valt hij en kan nauwelijks overeind komen. De dokter onderzoekt hem en stelt vast dat hem niets mankeert, dat hij gewoon op dezelfde voet moet doorgaan, inclusief het roken. Zijn lichaam is te oud om nu nog veranderingen aan te kunnen. Maar het zet hem wel aan het denken, het leven is immers eindig en hij heeft zichzelf altijd als atheïst beschouwd. Hoe om te gaan met de angst voor de dood? Deze film is een prachtig, filosofisch en mild slotakkoord in de indrukwekkende acteercarrière van hoofdrolspeler Harry Dean Stanton, die afgelopen september overleed. Meestal werd hij gecast in bijrollen, maar net als in Paris, Texas (1984) laat hij in deze film zien een acteur van uitzonderlijke klasse te zijn.

Regie    
John Carroll Lynch
Speelduur
86 min.
Land
V.S.
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Jaar
2017
Genre
Drama
Kaarten
6 Maart
Kaarten
20 Maart

Een uur lang vreesde filmmaker Samuel Maoz dat zijn dochter dood was. Zo lang duurde het voordat hij haar te pakken kreeg, na een aanslag op een bus waar zij in had kunnen zitten. Dat onzekere uur, twintig jaar geleden, was het ergste dat hij zijn leven had meegemaakt – erger nog dan zijn oorlogservaringen, die hij verwerkte in zijn meesterlijke debuut Lebanon (2009).

Opvolger Foxtrot neemt dit persoonlijke trauma als uitgangspunt voor een verhaal over het gezin Feldmann. Vader Michael en moeder Daphna krijgen aan het begin van de film te horen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht, als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar: 'waar je ook heen gaat, je eindigt toch weer op het punt waar je ooit begon. 

Foxtrot wordt 12 april uitgebracht in Nederland.

Regie    
Samuel Moaz
Speelduur
114 min.
Land
Israël
Taal
Hebreeuws, Arabisch, Duits gesproken, Engels ondertiteld
Jaar
2017
Genre
Drama
Kaarten
3 April
Kaarten
17 April

Na haar debuut Songs My Brothers Taught Me (2015) situeert Zhao ook deze tweede film in het Amerikaanse achterland van South Dakota. In deze schrale wereld herstelt de veelbelovende jonge rodeorijder Brady van een ernstige hoofdwond. Opnieuw schitteren in die arena lijkt uitgesloten, al wil hij dat voor zichzelf en voor zijn gokverslaafde vader en zijn stoere vrienden nog niet toegeven.

In realistische stijl met poëtische accenten groeit dit verhaal uit tot een intiem portret van een rusteloze, onzekere paardentemmer die zichzelf opnieuw moet uitvinden en accepteren. In de omgang met zijn ernstig verlamde vriend Lane, zijn eigenwijze zusje en ook met de paarden toont hij gevoelige kanten die contrasteren met de vergane glorie van het macho cowboymilieu.

De niet-professionele acteurs spelen versies van zichzelf. De acteur die Brady vertolkt had ook in werkelijkheid een dergelijk ongeluk, en het temmen van een wild paard is niet getrukeerd. In Cannes werd deze tegendraadse western onderscheiden met de Art Cinema Award. 

The Rider wordt 19 april uitgebracht in Nederland.

Regie    
Chloé Zhao
Speelduur
103 min.
Land
V.S.
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Jaar
2017
Genre
Drama
Kaarten
3 April
Kaarten
17 April