Bereikbaarheid per openbaar vervoer

De VU gebouwen liggen rondom een centraal campusplein en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor een routebeschrijving naar de campus, kunt u terecht op de pagina's contact/routebeschrijving
De bouwontwikkelingen en de aanpassingen aan de infrastructuur in het Zuidas gebied hebben op zijn tijd gevolgen voor het openbaar vervoer. Hieronder treft u de belangrijkste aan.  

STREMMINGEN OP ROUTE TREIN/BUS/TRAM/METRO

Er zijn op dit moment geen stremmingen.

 

VANAF 3 MAART 2019 VERVANGEND VERVOER VOOR LIJN 51

Door werkzaamheden aan de tramlijn tussen Station Zuid en Amstelveen rijden tram 51 en 5 in 2019 en 2020 gedurende bepaalde periodes niet. Er wordt vervangend vervoer ingezet maar ook haltes opgeheven.

Sneltram 51 rijdt vanaf 3 maart 2019 niet meer tussen Station Zuid en Amstelveen Westwijk omdat de betonnen tunnel bij station Zuid dan buiten gebruik gaat. De sneltram wordt tot eind 2020 vervangen door bus 55 en pendelbus 551. Deze nieuwe buslijn 55 stopt echter niet bij de haltes die liggen tussen Oranjebaan en De Boelelaan/VU. Tram 5 rijdt gedurende de gehele bouwperiode, met uitzondering van een aantal weekenden en de zomervakantie in 2019. In die periodes wordt tram 5 vervangen door bus 45.  Lees er hier meer over. 

In 2020 moet de nieuwe sneltramverbinding gereed zijn. Deze zal gaan rijden tussen de Zuidas en Amstelveen en zal deels onder de grond gaan rijden. Een impressie van deze nieuwe tramlijn kunt u hier zien.