Bereikbaarheid per openbaar vervoer

De VU gebouwen liggen rondom een centraal campusplein en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor een routebeschrijving naar de campus, kunt u terecht op de pagina's contact/routebeschrijving
De bouwontwikkelingen en de aanpassingen aan de infrastructuur in het Zuidas gebied hebben op zijn tijd gevolgen voor het openbaar vervoer. Hieronder treft u de belangrijkste aan.  

STREMMINGEN OP ROUTE TREIN/BUS/TRAM/METRO

 

GEEN TREINVERKEER NAAR STATION ZUID VRIJDAGOCHTEND 1 TOT MAANDAG 4 NOVEMBER [09/09/2019] 

Zuidasdok schuift dan het eerste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid dwars door de A10 Zuid en het spoor. De driedaagse afsluiting van het spoor en van de zuidzijde van de A10 Zuid is nodig omdat voor het inschuiven van het gigantische dakdeel van de stationspassage zowel treinspoor en wegdek moeten worden verwijderd en weer hersteld. 

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is vanaf vrijdag 1 november tot maandag 4 november niet mogelijk. VU-VUmc en station Zuid zijn wel bereikbaar met metro, tram, bus en (OV)-fiets. Vanaf verschillende treinstations (Amsterdam Centraal, Lelylaan, Sloterdijk, Bijlmer Arena en Duivendrecht) in Amsterdam rijdt er wel openbaar vervoer naar de metrostations en tramhaltes op loopafstand van VU-VUmc. NS adviseert reizigers om kort voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Met de auto komen wordt afgeraden!

Ook de A10 wordt afgesloten van donderdagavond 31 oktober 22.00 uur tot maandagochtend 4 november 05:00 uur

De snelweg A4 (vanaf Schiphol) wordt al ter hoogte van Badhoevedorp afgesloten. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer. Zie dit kaartje voor alle omleidingen autoverkeer.

Komt u dus naar het VU-VUmc-ACTA gebied, houdt dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Voor meer informatie, kijk hier.

PROJECT ZUIDASDOK 

Het project Zuidasdok zorgt voor een verbeterde bereikbaarheid van de Amsterdamse Zuidas en het noordelijke deel van de Randstad door het deels ondergronds brengen van de Rijksweg A10 Zuid en het uitbreiden en vernieuwen van station Amsterdam Zuid. Dit is nodig omdat de weg en het station steeds meer moeite krijgen om het reizigersverkeer te verwerken. Zuidasdok is een enorm bouwproject dat in een klein en druk gebied moet worden gerealiseerd. Ondanks dat er in het plan allerlei maatregelen zitten om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zullen bewoners en gebruikers van het gebied overlast gaan vinden van de werkzaamheden. 

Informatiecentrum 
Voor specifieke vragen over het project kunt u terecht bij het loket ‘Amsterdam Zuidas, Informatiecentrum’ in de centrale hal van het World Trade Center of bellen (0800-5065) of mailen (info@zuidas.nl).


AMSTELVEENLIJN 

Door werkzaamheden aan de nieuwe Amstelveenlijn tussen Station Zuid en Amstelveen is sneltram 51 tot 2020 buiten bedrijf en rijdt lijn 5 in 2019 en 2020 gedurende bepaalde periodes niet. Er wordt vervangend vervoer ingezet maar ook haltes opgeheven. 

Sneltram 51 rijdt vanaf 3 maart 2019 niet meer tussen Station Zuid en Amstelveen Westwijk omdat de betonnen tunnel bij station Zuid dan buiten gebruik gaat. De sneltram wordt tot eind 2020 vervangen door 
de spits-tram 6, bus 55 en pendelbus 551. Deze nieuwe buslijn 55 stopt echter niet bij de haltes die liggen tussen Oranjebaan en De Boelelaan/VU. Tram 5 rijdt gedurende de gehele bouwperiode zijn gebruikelijke route, met uitzondering van een aantal weekenden en de zomervakantie in 2019. Ter ondersteuning van tram 5 rijdt er een nieuwe tramlijn 6 op het traject tussen Amstelveen Stadshart en station Zuid, op werkdagen in de ochtend- en middagspits. In de zomerperiodes 2019 en 2020 worden tram 5 en 6 vervangen door bus 45.  Lees er hier meer over. 

In 2020 moet de nieuwe sneltramverbinding gereed zijn. Deze zal gaan rijden tussen de Zuidas en Amstelveen en zal deels onder de grond gaan rijden. Een impressie van deze nieuwe tramlijn kunt u hier zien.