Bereikbaarheid per auto

Hieronder treft u locaties aan waar momenteel (weg)werkzaamheden zijn die mogelijk uw reis met de auto naar de VU Campus of VU Uilenstede kunnen beïnvloeden. U kunt uw auto parkeren in de parkeerlocaties P1, P2 VU-VUmc of P3 VU Campus. (NB: P3 VU Campus opent per 1 april 2019). Voor een routebeschrijving naar de campus, kunt u terecht op de pagina's contact/routebeschrijving.

Voor meer informatie over wegwerkzaamheden in het gebed rondom de Zuidas kunt u ook terecht bij www.amsterdam.nl/wegwerkzaamheden of www.amsterdam.nl/zuidas.

WERKZAAMHEDEN VAN DER BOECHORSTSTRAAT

In de zomer 2019 voert Vattenfall werkzaamheden uit vlak bij de ingang van de VU campus. De campus en de Parkeergarage P3 VU Campus blijven bereikbaar. Er komt een omleiding via de Buitenveldertselaan- AJ Ernststraat. 

WERKZAAMHEDEN AMSTELVEENLIJN  [bijgewerkt 15/07/2019] 

Van 14 juli tot en met 25 augustus werkt de gemeente 7 dagen in de week, 16 uur per dag aan de Amstelveenlijn. Binnen 6 weken worden 2 ongelijkvloerse kruisingen aangelegd en vernieuwen we alle haltes en de spoorinfrastructuur van Buitenveldert tot en met Stadshart Amstelveen. Dit zorgt voor verkeershinder, vooral voor mensen in Buitenveldert.

De linkerrijstrook op de Buitenveldertselaan, tussen de Kastelenstraat en de Van Boshuizenstraat, is dan afgesloten voor autoverkeer. Van 14 tot en met  22 juli in beide richtingen, van 30 juli tot en met 19 augustus richting Amsterdam. Aanvullend:

  • van 14 tot en met 23 juli is linksaf slaan op de Buitenveldertselaan richting de Van Boshuizenstraat niet mogelijk. Omleiding via de ventweg.
  • elke dag in de laatste week van juli: afsluiting van één rijstrook op gedeelte Buitenveldertselaan tussen Cannenburg en Uilenstede.
Komt u dus in deze weekenden naar de VU Campus vanuit Amstelveen , houdt dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Voor meer informatie, kijk hier.


BOUW ZUIDASDOK KOMT NU ECHT DICHTBIJ!

Verbetering bereikbaarheid
Het project Zuidasdok zorgt voor een verbeterde bereikbaarheid van de Amsterdamse Zuidas en het noordelijke deel van de Randstad door het deels ondergronds brengen van de Rijksweg A10 Zuid en het uitbreiden en vernieuwen van station Amsterdam Zuid.. Dit is nodig omdat de weg en het station steeds meer moeite krijgen om het reizigersverkeer te verwerken. Er komt meer ruimte op de weg door de A10 zuid over een lengte van ongeveer 6 kilometer in beide richtingen te verbreden van 4 naar 6 rijstroken. Tegelijkertijd worden de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer opnieuw ingericht. Ook gaat een stuk snelweg ondergronds. Daardoor verbetert niet alleen de leefbaarheid in het centrumgebied van Zuidas, maar ontstaat ook ruimte voor uitbreiding van het station en voor bus en tram.

Zuidasdok is een enorm bouwproject dat in een klein en druk gebied moet worden gerealiseerd. Ondanks dat er in het plan allerlei maatregelen zitten om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zullen bewoners en gebruikers van het gebied overlast gaan vinden van de werkzaamheden. Het komende jaar gaat ZuidPlus hun aanbieding verder uitwerken. Buiten zullen er dan nog geen grote werkzaamheden plaatsvinden. Wel begint al de voorbereiding zoals het inrichten van bouwterreinen, grondonderzoek en de kap van bomen. In 2019 is het voorwerk klaar en gaan de bouwwerkzaamheden beginnen. In 2028 moet het project af zijn.

Informatiecentrum
Voor specifieke vragen over het project kunt u terecht bij het loket ‘Amsterdam Zuidas, Informatiecentrum’ in de centrale hal van het World Trade Center of bellen (0800-5065) of mailen (info@zuidas.nl).