Bereikbaarheid per auto

Hieronder treft u locaties aan waar momenteel (weg)werkzaamheden zijn die mogelijk uw reis met de auto naar de VU Campus of VU Uilenstede kunnen beïnvloeden. U kunt uw auto parkeren in de parkeerlocaties P1, P2 VU-VUmc of P3 VU Campus. Voor een routebeschrijving naar de campus, kunt u terecht op de pagina's contact/routebeschrijving.

Voor meer informatie over wegwerkzaamheden in het gebed rondom de Zuidas kunt u ook terecht bij www.amsterdam.nl/wegwerkzaamheden of www.amsterdam.nl/zuidas.

A10 ZUID RICHTING UTRECHT DONDERDAGAVOND 31 OKTOBER T/M MAANDAGOCHTEND 4 NOVEMBER DICHT [09/09/2019] 

Zuidasdok schuift dan het eerste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid dwars door de A10 Zuid en het spoor. Daarvoor moeten een deel van de A10 en het treinverkeer gelijktijdig buiten gebruik gesteld worden. 

De A10 wordt afgesloten van:  

  • donderdagavond 31 oktober 22.00 uur tot maandagochtend 4 november 05:00 uur

De snelweg A4 (vanaf Schiphol) wordt al ter hoogte van Badhoevedorp afgesloten. De omleiding gaat via de A9 (Amstelveen) -> A2 -> A10 Zuid (richting Schiphol). Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol. Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in dat weekend niet mogelijk ivm buiten gebruik stelling van deze treinstation. VU-VUmc en station Zuid zijn wel bereikbaar met metro, tram, bus en (OV)-fiets. Vanaf verschillende treinstations (Amsterdam Centraal, Lelylaan, Sloterdijk, Bijlmer Arena en Duivendrecht) in Amsterdam rijdt er openbaar vervoer naar de metrostations en tramhaltes op loopafstand van VU-VUmc.   

Komt u naar het VU-VUmc-ACTA gebied, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Voor meer informatie, kijk hier.

OMLEIDINGSROUTES

bereikbaarheid_

PROJECT ZUIDASDOK 

Het project Zuidasdok zorgt voor een verbeterde bereikbaarheid van de Amsterdamse Zuidas en het noordelijke deel van de Randstad door het deels ondergronds brengen van de Rijksweg A10 Zuid en het uitbreiden en vernieuwen van station Amsterdam Zuid. Dit is nodig omdat de weg en het station steeds meer moeite krijgen om het reizigersverkeer te verwerken. Zuidasdok is een enorm bouwproject dat in een klein en druk gebied moet worden gerealiseerd. Ondanks dat er in het plan allerlei maatregelen zitten om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zullen bewoners en gebruikers van het gebied overlast gaan vinden van de werkzaamheden. 

Informatiecentrum
Voor specifieke vragen over het project kunt u terecht bij het loket ‘Amsterdam Zuidas, Informatiecentrum’ in de centrale hal van het World Trade Center of bellen (0800-5065) of mailen (info@zuidas.nl).