VU campus

tekening Campus 2018

De VU heeft een gastvrije, centrale campus op de Amsterdamse Zuidas. De campus huisvest talent, wetenschappelijke staf en beschikt over uitstekende faciliteiten voor onderwijs en onderzoek. De VU Campus is een plek waar mensen zich thuis voelen, elkaar ontmoeten en nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan. Daarnaast is het door de ligging aan de Amsterdamse Zuidas, vlakbij Schiphol, een grootstedelijke ontmoetingsplek die goed bereikbaar is. De VU is, als onderdeel van Amsterdam, een internationale community die samenwerkt met kennispartners, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De VU campus is volop in ontwikkeling en vormt zich naar de vragen en behoeftes van deze tijd.

De universiteit haalt haar primaire bestaansrecht uit het geven van onderwijs en onderzoek. Daar hebben we goede gebouwen voor nodig. Onze gebouwen zijn in de jaren ’70 gebouwd en zijn toe aan vernieuwing of vervanging omdat zij niet meer voldoen aan de behoeften van deze tijd en kostbaar zijn als het gaat om energiebesparing. Onderwijs en onderzoek zijn altijd het uitgangspunt. Flexibiliteit, duurzaamheid en kostenbewustzijn zijn belangrijk drivers bij de campusontwikkeling. Lees meer over de ontwikkelingen..

De campus van de VU en het VUmc verdubbelt in oppervlakte en komt zo letterlijk en figuurlijk Zuidas tegen. De campus van de toekomst is een autovrije, stedelijke omgeving met groene daken, pleinen, ondergrondse auto- en fietsgarages en open gebouwen. Binnen zie je wat er buiten gebeurt en buiten kom je elkaar tegen. Duurzaamheid komt terug in flexibele gebouwen, trias energetica en de kwaliteit van stedenbouw, architectuur en (technische) infrastructuur.

Volg het nieuws over evenementen op de campus, nieuws over gebouwen en bouwactiviteiten en de campus in de media.

Onze gastvrije campus is levendig met academische en publieksevenementen. Wij doen ook mee aan diverse maatschappelijk relevante landelijke en internationale evenementen met bijvoorbeeld als thema duurzaamheid of diversiteit.

De VU Campus wordt vernieuwd. Dit is noodzakelijk om nu en in de toekomst moderne onderwijs- en onderzoek voorzieningen te garanderen. De campus moet voor studenten en medewerkers ook gastvrij, veilig en comfortabel zijn. De overlast van de werkzaamheden rondom de campus wordt tot een minimum beperkt, maar is niet helemaal te voorkomen.

In geval van nood is de beveiliging bereikbaar via het noodnummer van de VU: intern 22222 of 020 59 82222

Contact en routebeschrijving

Bekijk de plattegrond van de VU campus, VU medisch centrum en Uilenstede

De VU is zeven dagen per week geopend, behalve op sommige feestdagen.

De campus huisvest diverse gebouwen. Vind in welk gebouw welke faculteit zit en lees de routebeschrijvingen naar de diverse (vergader)zalen.

De campus van de VU biedt uitstekende faciliteiten voor onderzoek en onderwijs, in moderne gebouwen en onderzoeksinfrastructuur en vernieuwende faciliteiten als digitaal tentamineren in de DigiTenT. Daarnaast biedt de campus van de VU een inspirerend, gastvrij en levendig aanbod aan voorzieningen die het verblijf op de campus aangenaam maken en aantrekkelijk is voor een breed publiek:

De VU heeft een open en gastvrije campus en een actieve rol in het herkennen, voorkomen en beheersen van veiligheidsrisico’s. Samen houden we de VU veilig. Kijk wat jij kunt doen.