Schoonheid, ziekte en verval: Venetië in romans en films

Accommodatie en vervoer


kamer VIUkamer VIU[1]
Accommodatie

U verblijft in de accommodatie van de Venice International University, gelegen op het eiland San Servolo. Verblijf is op basis van nette, maar eenvoudige 2-persoonskamers met separate bedden, een studeertafel en eigen douche en toilet. Er is airconditioning. Er is een (beperkt) aantal eenpersoonskamers beschikbaar. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt €130,-

Eerder komen of langer blijven?
Wilt u eerder komen of uw verblijf op San Servolo willen verlengen, dan dient u zelf contact op te nemen met de receptive van San Servolo ( info@sanservolo.provincia.venezia.it of tel. 0039 0412765001). Vermeld bij uw verzoek om een kamer dat u deelnemer bent van de cursus van de VU University Amsterdam en dat u deze zelf betaalt. HOVO Amsterdam zal hierin niet bemiddelen.

maaltijd VIU Maaltijden
Verblijf is op basis van volpension, bestaande uit (redelijk eenvoudige) ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten. Heeft u speciale dieetwensen (vegetarisch, glutenvrij), geef dit dan aan op uw aanmeldingsformulier, dan houdt de VIU hier zoveel mogelijk rekening mee.

Vervoer naar Venetië
Het vervoer naar Venetië (en meer specifiek: naar San Servolo) is op eigen gelegenheid en is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient zelf uw reis van en naar Venetië te regelen. Het is verstandig uw vlieg- of treinticket pas te boeken nadat zeker is dat de cursus doorgang vindt (dus na bericht van HOVO). Een retourvlucht met de KLM kost minimaal € 160,-. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, ontvangt u bericht van HOVO.
Houd er rekening mee dat de boten vanaf San Servolo niet eerder dan 7.35 uur (tijden 2015) vertrekken en de reistijd naar het vliegveld al snel 1-1,5 uur is. Hele vroege vluchten vanaf Venetië zijn dus problematisch en brengen mogelijk hoge kosten met zich mee. Meer praktische informatie ontvangt u te zijner tijd. 

gondelVervoer in Venetië
Een bootpas die een week geldig is kost € 60,-. (prijs 2015). Deze pas kunt u op veel plekken in Venetië aanschaffen, bijvoorbeeld bij aankomst op het vliegveld. Na inschrijving ontvangt u meer informatie van en naar het vliegveld, alsmede informatie over de vervoersmogelijkheden in Venetië. Tijdens de excursies wordt veel gewandeld. Deelnemers moeten daarom goed ter been zijn.