Better prepared

Als eerste generatiestudent ben jij de eerste binnen jouw generatie of in jouw gezin die gaat studeren aan een (Nederlandse) universiteit. Een hele nieuwe fase in je leven is aangebroken en wij weten dat jij super gemotiveerd bent om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat je niet alleen gemotiveerd bent om te studeren, maar ook dat je goed voorbereid start. De VU biedt aan eerste generatiestudenten het programma Better Prepared waarin je gedurende drie dagen alvast thuis raakt op de VU, leuke medestudenten ontmoet, oefent in academische- en studievaardigheden en inzicht krijgt in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en -eerlijk is eerlijk- valkuilen.

Hoe ziet het programma eruit?

Drie dagen lang volg je twee interessante workshops per dag. Op de laatste dag vindt er een feestelijke afsluiting plaats.

 • Workshop 1: Storytelling & Empowerment
  Je krijgt inzicht in jouw levensverhaal. Wat zijn jouw (academische) krachten zijn om succesvol te zijn op de universiteit?
 • Workshop 2: Mindmapping Zelfmanagement
  Je krijgt inzicht in jouw (te ontwikkelen) vaardigheden en je gaat aan de slag met doelgerichtheid en zelfsturing.
 • Workshop 3: Crashcourse Academische Vaardigheden
  Je gaat aan de slag met academische schrijf- en presentatievaardigheden: wat is het verschil tussen citeren, parafraseren en plagiëren?
 • Workshop 4: Research Skills
  Je gaat écht onderzoek doen volgens de 'empirische cyclus'. Je schrijft daarna een essay waarmee je een stimuleringsprijs kunt winnen!
 • Workshop 5: Social Innovation Battle
  Je werkt samen met student-coaches aan een echt, sociaal maatschappelijk en campus gerelateerd probleem. De beste oplossing wordt officieel aangedragen bij het College van Bestuur van de VU.
 • Workshop 6: Student Life
  Ouderejaarsstudenten maken je wegwijs binnen de sociale en zeer diverse VU Student Life Community

Data en kosten

Better Prepared wordt gehouden op 16, 17 en 18 augustus 2018. Het programma kost geen geld.

Aanmelden en contact

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Gusta Tavecchio: g.l.tavecchio@vu.nl.