Onderwijsprijzen

Jaarlijks worden de student- en onderwijsprijzen uitgereikt tijdens het VU Nieuwjaarsgala in januari. VU-docenten en -studenten worden in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Van der Duijn Onderwijsprijs, de DocenTalentprijs, de StudenTalentprijs, de scriptieprijzen en de Student Initiatiefprijs.

De StudenTalentprijs is bedoeld voor studenten die bijzondere maatschappelijke of culturele activiteiten leveren, grensverleggend zijn ingesteld en betrokken zijn bij de VU. Elk faculteitsbestuur kan één student voordragen. De winnaar ontvangt € 4.000 en wordt gekoppeld aan een voor hem of haar interessante VU-alumnus.

Voor de scriptieprijzen komen de bachelor- en masterscripties in aanmerking die bij voorkeur met een 9 of hoger zijn beoordeeld. De eindwerken worden voorgedragen door het faculteitsbestuur. De winnaars van de bachelor- en masterscriptieprijs ontvangen ieder € 2.000 en worden gekoppeld aan een voor hem of haar interessante VU-alumnus.

De DocenTalentprijs is een onderwijsprijs voor talentvolle junior-docenten en wordt gecoördineerd door de Universitaire Studentenraad. De docenten worden voorgedragen door Facultaire Studentenraden. De winnaar ontvangt € 4.000.

De Innovatieprijs is bedoeld als aanmoediging voor een team van docenten (mogelijk aangevuld met studenten) dat een project heeft ontwikkeld gericht op de verbetering van de onderwijspraktijk aan de VU. De Innovatieprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. Het winnende project ontvang € 50.000.

De Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs is in het leven geroepen voor senior-docenten. De docenten worden voorgedragen door de faculteitsbesturen. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt € 7.000 (te besteden aan het eigen onderwijs).