Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Online sessies over actuele thema's in de publieke sector

Zijlstra PE webinars

Laat je online informeren over actuele thema's op het gebied van Public Control, Governance en Leadership. 

In de Zijlstra webinarserie praat een docent of deskundige vanuit de praktijk je in online sessies van ongeveer een uur bij over actuele thema's voor de publieke sector. Ook is er ruimte voor vragen en discussie. We maken daarvoor gebruik van het platform Zoom. Hiervoor heb je een laptop, desktop PC of een mobiele telefoon nodig met internetverbinding en bij voorkeur microfoon. 

PE punten en prijs
Op aanvraag is voor deelname aan een webinar 1 PE punt ontvangen. De webinars zijn kosteloos bij te wonen door deelnemers aan de opleidingsprogramma’s die vanuit het Zijlstra Center worden aangeboden, inclusief abonnementhouders van het Zijlstra PE programma  Voor andere belangstellenden bedragen de kosten € 100,- per webinar.

Aanmelden voor de webinars kan door een email te sturen naar hetzijlstracenter@vu.nl en daarin aan te geven welke sessie(s) je wilt volgen, of je daar een PE punt voor wil ontvangen en wat het factuuradres is. Wij bevestigen je aanmelding en mailen uiterlijk drie dagen voor aanvang een link om in te loggen. Per webinar geldt een maximum van 200 deelnemers.


PROGRAMMA

Wo 26 mei 2021, 12.30 – 13.30 uur: Lerend evalueren
Online webinar |   PE punten: 1
Door: Barbara Regeer (VU)

Lerende evaluaties worden in toenemende mate ingezet om de maatschappelijke meerwaarde van beleid te vergroten, vooral wanneer het gaat om complexe vraagstukken waar veel partijen bij betrokken zijn en er een grote dynamiek is rondom de inhoud van het beleid. Een lerende evaluatie wordt gedurende een beleidsproces ingezet (in plaats van achteraf) en helpt beleidsactoren aan handelingsperspectieven waarmee de maatschappelijke opgave verder wordt geholpen. Barbara Regeer (UHD transdisciplinair onderzoek voor duurzame ontwikkeling en systeem transformatie) zal haar ervaringen met lerende evaluaties in de jeugdzorgsector en op het gebied van natuur, duurzame landbouw en plattelandsontwikkeling delen.

Do 23 september 2021, 12.30 – 13.30 uur: Miljoenennota n.a.v. Prinsjesdag
Online webinar | geen PE punten   
Door: Raymond Gradus (VU)

Tijdens dit webinar zal Raymond Gradus reflecteren op de zojuist gepresenteerde Miljoenennota. Wat zijn de meest opvallende elementen daarvan en hoe kunnen de daarin gepresenteerde ambities worden gewogen?

Wo 3 november 2021, 12.30 – 13.30 uur: Raad van Toezicht en controller; wat hebben ze aan elkaar?
Online webinar |   PE punten: 1
Door: Rienk Goodijk (VU)

Een Raad van Toezicht/Commissarissen heeft inzicht nodig in het reilen en zeilen van een organisatie en zoekt naar informatiebronnen en contacten. De controller heeft inzicht in ontwikkelingen en risico’s en wil die graag delen. Wat kunnen RvT/RvC en controller aan elkaar hebben en wat levert dat dan op? Liggen onderlinge contacten voor de hand, zijn ze zelfs verplicht en hoe voorkom je dan ongepaste verhoudingen buiten het bestuur om?

Do 2 december 2021, 12.00 – 13.30 uur: De relatie tussen filosofie en control
Online webinar |  PE punten: 1
Door: Ad Verbrugge (VU)

Tijdens dit webinar zal stil worden gestaan bij wat uit de filosofie geleerd kan worden voor controllers en financials binnen de publieke sector.

www.hetzijlstracenter.nl  


Er zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Partners

Vragen?

Neem contact op met het Zijlstra Center

Mail ons

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

020-5989865

Vrije Universiteit Amsterdam
Het Zijlstra Center
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon