Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Van wantrouwen naar vertrouwen

Je krijgt inzicht in de bestuurskundige, bedrijfskundige, juridische en organisatie-antropologische perspectieven op sturen vanuit vertrouwen.

Leerdoelen
Na een succesvolle afronding van de opleiding:
•    Heb je inzicht in de bestuurskundige, bedrijfskundige, juridische en organisatie-antropologische perspectieven op sturen vanuit vertrouwen; je begrijpt de relevante literatuur, kent de grondslagen en u ziet de noodzaak van een multidisciplinaire benadering.
•    Heb je inzicht in de dynamiek en de processen van sturen vanuit vertrouwen versus wantrouwen en de onderliggende overtuigingen en hoe dat binnen organisaties werkt.
•    Heb je inzicht in de grondhouding van leidinggeven van jezelf en mensen met wie je samenwerkt, kun je omgaan met (morele) dilemma’s rond vertrouwen en wantrouwen en kunt een dialoog voeren en samenwerking aangaan met collega’s op basis van vertrouwen.
•    Weet je onder welke voorwaarden sturen vanuit vertrouwen mogelijk is en hoe je dat organisatorisch kunt inbedden in je eigen organisatie en binnen de samenwerking met andere organisaties
•    Heb je bij de toepassing van de opgedane inzichten in je eigen praktijk, nieuwe ervaring en persoonlijke vaardigheden ontwikkeld die je in je eigen praktijk verder kunt gebruiken.
•    Leer je om vertrouwen te hebben in uw eigen capaciteiten om vanuit vertrouwen te sturen, je versterkt jouw persoonlijke competenties hierbij.

Meer informatie over deze opleiding
Data, kosten en contact

Review Ingrid Roostee, Strategisch adviseur, Gemeente Amsterdam

Review Ingrid Roostee, Strategisch adviseur, Gemeente Amsterdam

''De opleiding sturen en leidinggeven vanuit vertrouwen vond ik een mooie afwisseling van theorie, inspirerende sprekers en uitwisseling met mede cursisten. Dat we uit verschillende vakgebieden kwamen, maakte het extra waardevol en leerzaam. De eindopdracht heeft ervoor gezorgd dat ik de theorie en praktijk bij elkaar kon laten komen, waardoor het voor mij een mooi afgerond geheel is geworden.''

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Jos Rath, j.h.rath@vu.nl of +31 (0)6 53 41 39 89.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon