Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Samen bouwen aan een toekomstbestendig curriculum

Programma: Big ideas in Curriculum Design

Een curriculum bouw je niet in je eentje en er komt veel bij kijken waar je rekening mee dient te houden. Want een opleiding staat nooit op zich zelf maar wordt in de context van een organisatie aangeboden met als doel studenten klaar te stomen voor maatschappij en arbeidsmarkt.

Dit programma helpt jou om deze context beter in beeld te krijgen, stake holders te identificeren en doelen helder te krijgen. We zoeken antwoorden op uitdagende kernvragen (‘big ideas’), besteden aandacht aan onderwijskundige thema’s en aan het proces van curriculumontwerp als teamprestatie. Je ontwikkelt je competenties als curriculum ontwerper en werkt daarnaast aan een toekomstbestendig curriculum.

Het programma omvat een intakegesprek, een 24-uurs kick-off bijeenkomst op een externe locatie met overnachting, 6 ‘design ateliers’ van een halve dag op de VU en een oogstbijeenkomst van een halve dag. Naast inspirerende bijdragen en best practices van gastsprekers en ervaringsdeskundigen bieden de design ateliers ruimte om zelfstandig en met peers aan de slag te gaan met je eigen curriculum.

Thema’s die aan de orde zullen komen zijn de aansluiting op de VU-visie, ontwerpprincipes, didactische modellen, onderwijskwaliteit en toetsing, diversiteit en flexibilisering. Naast de sessies bieden we de deelnemers ook handvatten en instrumenten om leiding te geven aan curriculumontwerp als teamprestatie.

Meer over dit programma
Inleiding
Resultaat
Data en contact

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Neem voor vragen over de inhoud van dit programma contact op met Kerstin Hämmerling, opleider, k.haemmerling@vu.nl.

Praktische vragen

Heb je vragen over inschrijving, planning en betaling neem dan contact op met Laura Arnesano: ctl@vu.nl.

Contactpersoon

  • Laura Arnesano
  • Medewerker studentzaken & marketingcommunicatie