Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Hoe manage je veranderingen?

Opleiding Verandermanagement. Speciaal ontwikkeld voor professionals die effectief veranderingen door willen voeren in hun organisatie.

Hoe manage je veranderingen?
Organisatieveranderingen en interventies starten vaak vanuit de klassieke opvatting dat de organisatie een stuurbare machine is. Veel verandertrajecten zijn onsuccesvol omdat ze de menselijke kant ervan negeren. Succesvol verandermanagement vereist focus op het gedrag van en de interactie tussen mensen. Tijdens deze opleiding staat centraal hoe mensen omgaan met veranderingsprocessen en hoe ze daarin zelf effectiever kunnen opereren. De deelnemers leren veranderingsprocessen beter te analyseren en beter te sturen en er als leidinggevende/medewerker effectief aan bij te dragen. Eerdere versies van deze opleiding werden zeer goed geëvalueerd.

Inhoud opleiding
Je leert om op academisch niveau veranderingsprocessen en interventies binnen organisaties te begrijpen en om aan de hand van eigen presentaties, casusbesprekingen en praktijkoefeningen kritisch en constructief te kijken naar vraagstukken van verandermanagement. Tijdens de opleiding werk je aan een eigen opdracht. Door inzicht in het menselijk gedrag van anderen en van jezelf vergroot deze opleiding de eigen handelings- en interventiemogelijkheden bij veranderingstrajecten.

De bijeenkomsten zijn interactief waarbij steeds een nieuw centraal thema behandeld wordt. Tijdens de bijeenkomsten zijn er casusbehandelingen, praktijkoefeningen, intervisie en gezamenlijke besprekingen. De voorbereiding per bijeenkomst vergt 3-5 uur voorbereiding. Gedurende het volgen van de opleiding werk je aan een eigen praktische opdracht, waarin je wordt gevraagd vanuit de theorie te reflecteren op de eigen werksituatie. Die opdracht vergt in het totaal ongeveer 20 – 30 uur tijdsinvestering. Tijdens de laatste bijeenkomst worden de eigen opdrachten gepresenteerd en besproken en ontvangen de deelnemers persoonlijke feedback.

Programma
Bijeenkomst 1: Benaderingen van strategisch-culturele verandering: kijken naar narratives binnen organisaties en het interpreteren ervan.
Bijeenkomst 2: Menselijke en organisatorische complexiteit: ze zien en ermee leren omgaan.
Bijeenkomst 3: Culturele interventie: wat kun je doen ter verandering van de bestaande cultuur.
Bijeenkomst 4: Eigen veranderkundige aannames en het effect daarvan op anderen: strategische veranderscenario’s toepassen.
Bijeenkomst 5: Veranderdynamiek en interventies: veranderpsychologie en omgaan met weerstand.   
Bijeenkomst 6: Capita Selecta: presentaties, individuele casusbesprekingen en feedback.

Docenten
Prof. dr. Marcel Veenswijk en dr. Antonie van Nistelrooij. De docenten zijn toonaangevende specialisten op het gebied van verandermanagement in het bijzonder van cultuurverandering, organisatieontwikkeling en strategie binnen publieke en private organisaties. Zij zijn bekend met de academische achtergronden én de praktijk van verandermanagement en kunnen uit een rijke schat van concrete ervaringen putten.

Meer informatie over deze opleiding
Resultaat
Data, kosten en contact

Prof. dr. Marcel Veenswijk

Prof. dr. Marcel Veenswijk

Lees meer
Marcel Veenswijk

Dr. Antonie van Nistelrooij

Dr. Antonie van Nistelrooij

Lees meer

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Eveline de Bruin, e.de.bruin@vu.nl, 020-5982252.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon