Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Besturen in een gefragmenteerde maatschappij

Goed inzicht in de diversiteit van de maatschappij is essentieel om beleidsinterventies op de juiste manier te laten landen bij de verschillende doelgroepen.

Voor wie is dit leerlab?
Het leerlab ‘Nieuwe ongelijkheden’ is bedoeld voor beleidsmakers in, met name, het sociaal-economische domein, die behoefte hebben aan reflectie op de effecten die hun beleid heeft op uiteenlopende maatschappelijke groepen en de steun voor dit beleid. Wij denken daarbij zowel aan professionals die werken op (bijna) bestuurlijk senior niveau als aan diegenen die dit beleid in nauw contact met de doelgroep moeten rechtvaardigen, zoals bijvoorbeeld beleidsmakers die zich bezig houden met onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken, schoolbestuurders en medewerkers diversiteit en inclusie. 

Je bent werkzaam bij een organisatie in de publieke sector dan wel bij een particuliere organisatie die zich richt op de publieke zaak. Je hebt tenminste vijf jaar relevante werkervaring. Je hebt eerder een universitaire (Master-)opleiding afgerond, of beschikt tenminste over een opleiding op HBO+ niveau dan wel een academisch werk- en denkniveau.

Als je interesse hebt in het leerlab ‘Nieuwe ongelijkheden’ en zeker wilt weten dat deze aansluit op jouw leerbehoefte, neem dan vooral contact met ons op. Na inschrijving toetsen wij jouw kwalificaties in termen van vooropleiding en werkervaring. Na afronding van de inschrijving vindt een intakegesprek plaats met een lid van de academische staf waarin de specifieke leervragen verder worden uitgewerkt.

Meer informatie over deze opleiding
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Livecast: Hoe helpen we jongeren door de coronacrisis?

Bekijk de livecast 'Hoe helpen we jongerne door de coronacrisis?' georganiseerd door de VU School of Governance. Henri de Groot (hoogleraar economie) en Maurice Crul (hoogleraar onderwijs en diversiteit) zijn in gesprek met Michiel Bron (CNV-jongeren), Alex Tess Rutten (voorzitter LSVB) en andere jongerenvertegenwoordigers over de invloed van de coronacrisis op hun toegang tot werk, inkomen en onderwijs.

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Eveline de Bruin, e.de.bruin@vu.nl, 020-5982252.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon