Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Effectief omgaan met conflicten

Mensen verschillen van elkaar en in veel samenwerkingssituaties bestaan ook verschillende belangen. Conflicten liggen op de loer. Soms worden ze uit de weg gegaan, terwijl het juist beter en effectiever is om conflicten aan te pakken.

In de huidige, moderne organisaties met hun diverse populaties, flexibele arbeidsomstandigheden, projectmatig werken en een sterke nadruk op individueel functioneren komen conflicten steeds vaker voor. Uit onderzoek blijkt dat managers zo’n 20% van hun tijd besteden aan conflicthantering. Conflicten op het werk kosten tijd, veroorzaken slechte beslissingen, demotiveren goede medewerkers, geven stress en onvrede.

Voor wie is deze opleiding?
De opleiding Conflict en conflicthantering is ontwikkeld voor professionals met een academische opleiding, met een aantal jaren werkervaring binnen bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden en die als leidinggevende of als medewerker te maken hebben met conflicten op de werkvloer en daarbij effectiever willen kunnen optreden (zowel in het voorkomen als in het beperken van de gevolgen van conflicten en het oplossen ervan).

Als organisaties een proactieve houding willen aannemen ten aanzien van het voorkomen en hanteren van een conflictueuze arbeidsomgeving, dan is de deelname van gemotiveerde medewerkers zeer de moeite waard. Eerdere deelnemers waren onder andere projectleiders, beleidsmedewerkers, hoofden HRM, docenten, managers bankwezen. Deze opleiding werd door eerdere deelnemers hoog gewaardeerd (gemiddeld met een 8,8).

Meer informatie over deze opleiding
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Eveline de Bruin, e.de.bruin@vu.nl, 020-5982252.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon