Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Betekenis, Leiderschap & Visie

Kansen voor een nieuwe generatie bestuurders

Als -toekomstig- bestuurder heb je ruime ervaring opgedaan als professional binnen een bepaald vakgebied. Wanneer je vervolgens een filantropisch fonds wilt gaan besturen, dan blijk je specifieke kennis en vaardigheden nodig te hebben om te kunnen excelleren. Tijdens deze postacademische opleiding leer je hoe je als bestuurder kunt bijdragen aan de missie van het fonds. Bovendien is er aandacht voor de duurzame veranderkracht in jezelf.

Kerninzicht
Thematisch staat de professionalisering van -toekomstig- fondsbestuurders, die zich onbezoldigd inzetten voor (vermogens)fondsen, goede doelen en stichtingen, centraal. Actuele wetenschappelijke inzichten verbreden en verdiepen je handelingsperspectief. Daarbij wordt zorgvuldig ingezoomd op de controle en transparantie die de overheid steeds meer dicteert. 

Professionals
De opleiding is gericht op professionals die als vrijwilliger-bestuurslid werkt, of iedereen die overweegt om in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur. De opleiding Besturen van Filantropische Fondsen is een gezamenlijk initiatief van de Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk en VU School of Governance en bestaat inmiddels 10 jaar.

Actualiteitencollege
Op maandag 10 oktober organiseren we op de VU van 19.00 tot 20.30 uur het Actualiteitencollege. Hierin praat hoogleraar Theo Schuyt je bij over recente ontwikkelingen binnen het vakgebied. Uiteraard kan je ook vragen stellen over de inhoud van de opleiding Besturen van Filantropische Fondsen. Wil je erbij zijn? Schrijf je meteen in.

Meer informatie over deze opleiding
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).