People, Prosperity, Planet, Partnership & Peace

Nalaten of schenken met maatschappelijke impact

Alles begint met de familiewaarden

Steeds meer families beginnen tijdig na te denken over hun nalatenschap of vermogensoverdracht tijdens leven en gaan met hun erven in gesprek over de te volgen route. Wanneer er ideeën zijn over een maatschappelijke invulling hiervan dan zijn hun familiewaarden hierin leidend. Die waarden kunnen verschillen bij ondernemende families met een bedrijf of families met een passief vermogen uit eerdere generaties. Vaak wil men een familiestichting of fonds-op-naam oprichten. De juridische inrichting en governance ervan bepalen de fiscale ruimte. Een zorgvuldige estate planning zorgt ervoor de familiewaarden te laten renderen in de maatschappelijke nalatenschap.

Kerninzicht
De focus ligt thematisch op de maatschappelijke geefbehoeften van vermogende families. Inhoudelijk wordt ingegaan op het erfrecht, huwelijksvermogensrecht en de fiscale regelingen. Daarbij komt ook aan bod hoe de Belastingdienst omgaat met de diversiteit en pluriformiteit onder ANBI’s. In deze opleiding bieden ervaren docenten een boeiende mix van theoretische kennis en praktische ervaringen.

Professionals
De opleiding is ontwikkeld voor (kandidaat)notarissen, fiscalisten, estate planners en family officers die een gezamenlijke visie van een familie voor de toekomst van het familievermogen willen ontwikkelen. De opleiding richt zich op professionals met tenminste drie jaar relevante werkervaring op een academisch denkniveau.

Meer informatie over deze opleiding
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Jos Rath, j.h.rath@vu.nl of +31 (0)6 53 41 39 89.

Volg de VU School of Governance op social media