Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Effectievere management en marketingstrategieën voor goede doelen

Wetenschapsmodule Management en marketing van maatschappelijke organisaties

Management en marketing van maatschappelijke organisaties

Bestuurdersaansprakelijkheid, Geefwet en de gevolgen van de ANBI-status. Tijdens de module Filantropie en recht kom je in aanraking met uiteenlopende juridische deskundigen op deze terreinen. De docenten brengen je tijdens hoorcolleges juridische vakkennis bij, speciaal gericht op goede doelen, en stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.

Aan de orde komen onder meer: stichtingen- en verenigingenrecht, belastingrecht voor goede doelen, de ANBI-status, recht rondom subsidies, bestuursmodellen voor filantropische organisaties, recht rondom nalatenschappen en geven aan goede doelen. Daarnaast komen actuele fiscale aspecten van de filantropie. Wanneer mag je als goed doel een erfenis volledig houden? Hoe zit het met de belastingaangifte bij een nalatenschap als ANBI? Ook komt de Geefwet aan bod. De cursus is interactief en er is ruim gelegenheid voor vragen vanuit de deelnemers. Je sluit de module af met een openboektentamen.

Meer informatie over deze module
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).