Liefde voor de mensheid

Maatschappelijke Filantropie: Betekenis & Functie

Signaal van sociale gezondheid

Filantropie zorgt ervoor dat de samenleving als geheel beter floreert. Gebleken is dat elk initiatief dat zich vrijwillig inzet om anderen -buiten de eigen familie- hulp te bieden, het cement is in een afbrokkelende individualistische cultuur. Deze maatschappelijke betrokkenheid is een stevige sociale pijler in elke samenleving. In de opleiding worden wetenschappelijke inzichten uit de filantropie, psychologie en bestuurskunde met elkaar verbonden. Daardoor krijg je een praktisch beeld van filantropie als universeel sociaal arrangement.

Kerninzicht
Thematisch wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke betekenis van de filantropie door het institutionele karakter ervan theoretisch te onderbouwen. Daarbij zal worden ingezoomd op de systemische functie van filantropie die wereldwijd de lokale gemeenschapszin versterkt. Inhoudelijk wordt ingegaan op filantropie als change-agent en zullen tot de verbeelding sprekende voorbeelden van veranderkracht worden besproken.

Professionals
De opleiding is een must voor beleidsmakers en politici met burgerparticipatie in de portefeuille, voor bestuurders en managers van non-profitorganisaties, filantropen en ondernemers. De opleiding richt zich op professionals met tenminste drie jaar relevante ervaring op een academisch denk- en werkniveau.

Online infosessie
Op maandag 7 november 2022 organiseren we van 16.00 tot 17.00 uur een kosteloze online infosessie over deze opleiding. Laat je informeren en inspireren door de docenten die je meer vertellen over de opleiding en uiteraard je vragen beantwoorden. Ben jij erbij? Meld je hier aan.

Meer informatie over deze opleiding
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).