Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Financieel management bij een filantropische organisatie

Maatschappelijke Filantropie: Financiering & Verslaggeving

Deze opleiding maakt je tot een volwaardige gesprekspartner en versterkt je adviesrol.

Je bent expert binnen je vakgebied. Je carrière ontwikkelt zich positief en je krijgt steeds meer te maken met budgetten, kengetallen en kostenplaatsen. Een wereld met een eigen taal en codes. Deze wetenschapsmodule is speciaal voor de professional die een volwaardig sparringpartner wil zijn van de financieel specialist bij een maatschappelijke organisatie.

Elke maatschappelijke organisatie is afhankelijk van haar inkomsten. Deze komen meestal uit fondsenwervende activiteiten of uit subsidies. Ook creëren steeds meer maatschappelijke organisaties partnerschappen met overheden en/of bedrijven, die een onzeker maatschappelijk rendement opleveren. Kortom, er zijn nogal wat mogelijkheden.

In acht avonden krijg je goed inzicht over hoe het financieel management moet zijn ingericht. Je leert hoe alle inkomsten op de juiste manier kunnen worden beheerd en verantwoord. Daarnaast is er veel aandacht voor het risicobeheer en ethische dilemma’s bij financieel management. Governance is daarbij het sleutelbegrip dat aan de hand van theorie en praktijk zal worden uitgediept.

Docenten
Liesbeth Rutgers en Rolf Vriezen.

Meer informatie over deze module
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).