Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Effectief evalueren van projecten binnen de filantropische sector

Wetenschapsmodule Evalueren en impact in de filantropische sector

Adviseren over de effectieve evaluatie van projecten binnen filantropische organisaties

Monitoring. Als je werkt bij een organisatie, die gefinancierd wordt vanuit filantropische middelen, moet je verantwoording kunnen afleggen over projecten. Fondsen en geldschieters willen meer dan vroeger inzicht in de door hen gefinancierde projecten. Maar je wilt ook zelf weten wat het resultaat is van je organisatie en je eigen inspanningen. Tijdens deze module leer je hoe je op een systematische manier projecten en doelen ervan kunt omschrijven en waarom een project bijdraagt aan het bereiken van die doelen. Dit gebeurt mede aan de hand van de theory of change.

Programma- en projectevaluatie. Daarnaast wordt in deze module aandacht besteed aan het opzetten van het evaluatieproces: hoe kun je de maatschappelijke impact (het gewenste doel) van projecten evalueren en aantoonbaar maken? Dat is belangrijk naar donateurs of geldschieters. Welke mogelijkheden om te evalueren zijn beschikbaar en wat is dan voor uw project het meest geschikt? Welke problemen zijn te verwachten en hoe pak je die aan?

Effectmeting. Tenslotte staan we stil bij de mogelijkheden en onmogelijkheden bij het meten van het gewenste maatschappelijke resultaat. Hebben de projecten en activiteiten van uw organisatie bijgedragen aan het dichterbij brengen van de gewenste doelen? Hoe beschrijf je dat? Wat is de invloed van de projecten en de activiteiten van uw organisatie op de langere termijn?

Eigen opdracht. Tijdens de module wordt gewerkt aan een eigen opdracht die aan het eind wordt afgesloten met een paper. Daarmee oefen je in het formuleren van de verantwoording en de resultaten bij filantropische projecten.

Meer informatie over deze module
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).