Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

De noodzaak van evalueren, leren en optimaliseren

Maatschappelijke Filantropie: Evalueren & Impact

Van output-toetsing naar impact-meting

Publieke en maatschappelijke organisaties zoeken kansen voor kwalitatieve groei. Strategisch leren omgaan met evaluaties waarbij het impact-denken én impact-meten centraal staan, is zo’n kans. In deze opleiding leer je hoe je op een systematische manier doelen en projecten kunt formuleren. Daarmee wordt direct zichtbaar of een project bijdraagt aan het bereiken van een vooraf geformuleerd doel en zo ja, waardoor. Dit gebeurt mede aan de hand van de Theory of Change. Duidelijk wordt daarmee ook welke impact niet wordt gerealiseerd en wat er allemaal nog te leren valt. Met deze wetenschappelijke kennis kan je de maatschappelijke prestaties van je organisatie verder optimaliseren. De aangeboden praktische handvatten in de opleiding maken dat je met meer vertrouwen aan de slag gaat.

Kerninzicht
Thematisch is er aandacht voor het opzetten van een evaluatieproces: hoe kan je de maatschappelijke impact van een project evalueren en meetbaar maken? Inhoudelijk staan we stil bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van het meten van het tot doel gestelde maatschappelijk effect. Actuele wetenschappelijke modellen laten je zien welke onderwerpen hierbij belangrijk zijn en hoe je dit binnen je organisatie bedenkt, bouwt en bewaakt.

Professionals
Je ervaart geregeld het belang van evalueren en impact-meting binnen je organisatie en je voelt je maatschappelijk verantwoordelijk om dit zichtbaar te maken. Wanneer je te maken hebt met dit soort vraagstukken vergroot deze opleiding je handelingsperspectief. Een ‘must’ voor professionals met tenminste drie jaar relevante werkervaring op een academisch denkniveau bij maatschappelijke organisaties of in de publieke sector.

Meer informatie over deze opleiding
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).