Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Drie routes naar een master in executive coaching

Ga jij voor een Master in Executive Coaching?

Toelatingseisen

Ingangseis voor deze beroepskwalificatie is academisch of equivalent aan academisch: deelnemers met een afgeronde hbo-opleiding dienen aan te tonen dat zij middels aanvullende cursussen of opleidingen dit niveau hebben bereikt, beschikken over academisch werk- en denkniveau en dat zij in de praktijk op academisch niveau werken.


Minimale vereisten zijn bovendien:

 1. Je hebt een senior profiel als leidinggevende en/of adviseur, waaronder ten minste 2 jaar fulltime advieservaring. 
 2. Je hebt ervaring met het voeren van gecontracteerde (team)coaching gesprekken, buiten de eigen afdeling of organisatie. 
 3. Je begeleidt gedurende de programma’s Executive Coaching en Executive Teamcoaching ten minste twee mensen in gecontracteerde coaching gesprekken – niet vanuit een leidinggevende of collegiale rol, maar binnen een echt onafhankelijke (advies/coaching) relatie. 

Praktische informatie

 • Aanmelden & Inschrijven

  Om je in te schrijven voor de opleiding stuur je het inschrijfformulier op, samen met:

  • 1 pasfoto (digitaal)
  • kopie paspoort of ID (geen rijbewijs)
  • kopie diploma, WO of minimaal HBO
  • curriculum vitae

  NB indien al voorafgaand is ingeschreven voor Executive Coaching en/of Executive Teamcoaching is het voldoende om een ondertekend formulier te retourneren.

  Het formulier graag samen met de bijlagen digitaal insturen, of per mail naar cec.sbe@vu.nl, of eventueel per post naar
  Vrije Universiteit Amsterdam, SBE
  Postgraduate opleiding Executive Coaching
  De Boelelaan 1105, kamer 6A-88
  1081 HV Amsterdam 

  Toelating

  Zodra we het inschrijfformulier hebben ontvangen, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek gaan de docenten en de deelnemer na of deelname voldoende rendement oplevert voor de deelnemer. Na het intakegesprek wordt ingeschreven in volgorde van formele inschrijving. Aangezien er vaak een wachtlijst is voor het programma is het raadzaam om dit zo spoedig mogelijk te doen.

  In de regel volgt het mastergedeelte na het succesvol afronden van zowel de opleiding Executive Coaching als Executive Teamcoaching en het afronden van de reflectieopdrachten.

 • Wat kost deze opleiding?

  De kosten van begeleiding door het programmateam voor de route van het Center for Executive Coaching zijn in het studiejaar 2022/2023 in totaal € 23.700. Bekijk hier de leerroutes & kosten. Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

  • Kosten postgraduate opleiding Executive Coaching € 9.400
  • Kosten begeleiden reflectieopdrachten Executive Coaching € 750  (R1)
  • Kosten postgraduate opleiding Executive Teamcoaching € 9.400
  • Kosten begeleiden reflectieopdrachten Executive Teamcoaching  € 750 (R2)
  • Kosten begeleiding schrijven van publicabel artikel € 3.400

  Inbegrepen hierbij zijn de kernliteratuur en de dagverzorging tijdens de opleidingsdagen.
  Eventuele overnachtingen en diner zijn voor eigen rekening. 

  We brengen € 750 in rekening voor het begeleiden en nakijken van de opdrachten behorend bij het programma. Als je de driejarige opleiding volgt, zijn de opdrachten verplicht.

  Als je slechts een module volgt, maar wel de wens hebt om reflectieverslagen in te leveren, dan is dit mogelijk. Hiervoor worden echter wel de € 750 voor begeleiding en beoordeling in rekening gebracht.

  Voor de tarieven van de routes via Ashridge en de Msc Bedrijfskunde van de VU verwijzen we naar de desbetreffende programmaleiders, namelijk Erik de Haan (Ashridge) en Frank Derksen (MSc Business Administration VU).   

  Bij inschrijving voor het postgraduate onderwijs van de School of Business and Economics zijn algemene betalingsvoorwaarden van toepassing.


  Algemene betalingsvoorwaarden

  • Het cursusjaar loopt van september/oktober tot en met juli.
  • De hoogte van collegegelden, e.d. wordt jaarlijks vastgesteld.
  • Door inschrijving verplicht je je tot het betalen van het cursusgeld.

  Annulering
  Eventuele afmelding dient altijd schriftelijk te geschieden.

  Annuleringsregeling

  • Bij annulering meer dan 3 maanden voor aanvang van het programma worden geen kosten in rekening gebracht (met uitzondering van de kosten van literatuur als deze al eerder is verstrekt).
  • Bij annulering van 3 maanden tot 6 weken voor aanvang van het programma wordt 50% van de programmakosten in rekening gebracht.
  • Bij annulering van 6 weken tot aanvang van het programma wordt 100% van de programmakosten in rekening gebracht.
  • Certificaten en diploma’s worden alleen verstrekt als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan.
 • Locatie

  De opleidingen Executive Coaching en Executive Teamcoaching worden verzorgd in ‘The Waverly House’ in Ouderkerk a/d Amstel, of een andere locatie centraal in Nederland. Het derde jaar (onderzoeksdeel) vindt plaats op de Vrije Universiteit Amsterdam. 

  In verband met de huidige crisis wordt het derde jaar op een alternatieve locatie gegeven, deze is goed bereikbaar en centraal gelegen.

 • Curatorium

  De eindverantwoordelijkheid van de opleiding berust bij de faculteit, het toezicht op de kwaliteit en de ontwikkeling van de opleiding ligt in handen van het curatorium. Het curatorium is samengesteld uit toonaangevende vertegenwoordigers uit de beroepspraktijk en de universitaire wereld. 

  Erna Baars studeerde geneeskunde in Rotterdam, specialiseerde zich in arbeids- en bedrijfsgeneeskunde en haalde enkele jaren daarna haar Masters in Management en Organisatie. Gedurende meer dan 20 jaar bekleedde zij verschillende posities binnen de financiële sector. Als laatste de rol van directeur Human Resources Nederland bij een grote Nederlandse financiële organisatie. Eerder was zij als medicus werkzaam in zowel de gezondheidszorg, de universitaire omgeving als in de verzekeringswereld.  Zij heeft eveneens veel ervaring in diverse toezichthoudende rollen. Sinds vijftien jaar heeft zij een praktijk als coach/consultant. Erna volgde als deelnemer van het eerste uur het programma Executive Coaching.

  Ineke Stam is toezichthouder, adviseur, critical friend en executive coach. Zij heeft zeer ruime ervaring als voorzitter van diverse overkoepelende samenwerkingsverbanden op het gebied van onderwijsvernieuwing en -ontwikkeling. Zij was o.a. voorzitter van het  programma ‘Politietop divers, naar een duurzaam perspectief’, voorzitter van het College van Bestuur van de Politieacademie en Hoofdcommissaris van Politie. Hiervoor vervulde zij docent-, directie-, en bestuursfuncties in het hbo. Daarnaast vervult en vervulde zij diverse functies in Raden van Toezicht, besturen en commissies. Op dit moment is zij lid van de commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs, Lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Openluchtmuseum, lid van het bestuur van de Stichting Fonds Toevluchtsoord Groningen, lid begeleidingscommissie onderzoek politieleiderschap. Daarnaast is zij executive coach bij het kandidatenprogramma politieleiderschap. Ineke is alumna van het programma Executive Coaching.

  Paul Jansen is hoogleraar Industrial Psychology binnen de HRM-groep van de afdeling Management en Organisatiekunde, onderdeel van de School of Business and Economics  van de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. Jansen was voorzitter van  het bestuur van de Netherlands Foundation for Manage­ment Develop­ment (NFMD), een organisatie waarin profit en non profit organisaties bijeenkomen om wetenschappelijk onderzoek met de praktijk van management en loopbaanontwikkeling te verbinden. Paul is ook een van de oprichters en bestuurslid van het platform 'HRM Network NL’. Voor meer informatie zie ook: Research Portal Prof. Jansen.

  Maaike Poulussen studeerde Franse Taal- en Letterkunde en startte haar loopbaan als docente. Zij maakte de overstap naar het bedrijfsleven, in eerste instantie als professionele trainer en facilitator, later naar het domein van Human Resources en voltooide zij een MA in Strategic HR Management. Na een carrière van meer dan 15 jaar als CHRO in verschillende (internationale) bedrijven, keerde zij terug naar het domein van groepsdynamiek, executive coaching en organisatieontwikkeling. Maaike heeft haar eigen Coaching & Consultancy praktijk voor individuele en team coaching. Tevens is zij aangesloten als associate bij Aberkyn (a McKinsey Company). Deze werkzaamheden combineert zij met verschillende toezichthoudende posities. Maaike is de oprichter van MasterYRLife Foundation, een giving back initiatief waarbij ervaren coaches jongeren helpen hun volledig potentieel te ontwikkelen. Maaike is alumna van Ashridge Business School Hult waar zij het programma Executive Coaching in 2015 voltooide.

  Hans van Vliet is getrouwd met Liane en zij hebben twee volwassen dochters. Hans is sinds 2001 Partner bij Deloitte Consulting. In zijn periode als partner van Deloitte is hij respectievelijk vijf jaar eind verantwoordelijk geweest voor de Transport en Logistiek markt en daarna acht jaar voor de Publieke Sector markt. Hans heeft veel ervaring opgebouwd met grote organisatorische en financiële implementaties. Deze klantopdrachten speelden zich altijd af in een bestuurlijk sensitieve omgeving. Voor zijn Partner rol bij Deloitte is Hans vijf jaar Financieel- en plaatsvervangend Algemeen Directeur van het GVB Amsterdam geweest en voor zijn GVB periode was hij Regio directeur bij Connexxion. Hans heeft de volgende opleidingen afgerond; Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde (organisatieleer), Controllersopleiding en VU executive coaching (2014). In zijn vrije tijd sport Hans graag en rijdt hij hobbymatig op zijn motor. 

 • Onderzoek

  Bij het Center zijn diverse wetenschappers aangesloten die zich met onderzoek op het gebied van executive (team) coaching bezighouden. Bekijk hun recente onderzoeken op de research portal: 

  Daarnaast wordt vanuit het Center for Executive Coaching promotieonderzoek begeleid, o.a. naar vitaliteit in organisaties, patronen in organisaties en teamenergie.

 • Artikelen

  Onze docenten publiceren regelmatig artikelen in tijdschriften. Bekijk ze in de VU Research Portal:

  Voor meer informatie en publicaties verwijzen we naar: www.yvonneburger.nl of www.erikdehaan.com 

 • Boeken

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe