Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Drie routes naar een master in executive coaching

Volg een van de drie routes naar een certificaat of Master in coaching: VU Executive Master in Coaching, MSc in de Bedrijfskunde (met de module Executive Coaching of Executive Teamcoaching als invulling van de specialisatie Management Studies), of de route naar Ashridge.

Coaching is een vak geworden. Zowel binnen de overheid als binnen het bedrijfsleven heeft coaching zich ontwikkeld tot een geaccepteerde en gewaardeerde vorm om individuele en teamontwikkeling te faciliteren.

Om je echt te onderscheiden en verder te professionaliseren in coaching zijn er drie routes: VU Executive Master in Coaching (via VU), MSc in bedrijfskunde met specialisatie Management Studies (via VU) of MSc in Executive Coaching (via Ashridge):

 1. De eerste route is voor professionals die op zoek zijn naar een door de VU erkende beroepskwalificatie: de opleiding tot VU Executive Master in Coaching. In deze variant volg je zowel de PGO Executive Coaching als de PGO Executive Teamcoaching en schrijf je daarna een publicabel artikel over een thema binnen het vakgebied. Gedurende het derde jaar vinden vier workshops plaats die in het teken staan van verschillende fases in het onderzoeksproces. Tijdens deze workshops behandelen we verschillende fases van het onderzoeksproces. Daarnaast ga je tijdens deze workshops samen met de docenten en andere deelnemers aan de slag om jouw eigen onderzoeksvraag/artikel verder aan te scherpen en te verrijken.
  Lees meer over de inhoud van deze route of de kosten & praktische informatie.

 2. De tweede route is voor mensen die op zoek zijn naar een geaccrediteerde Master in Science en ook breder geïnteresseerd zijn in de bedrijfskundige context waarin veel van onze cliënten werken.
  Na afronding van de PGO Executive Coaching óf de PGO Executive Teamcoaching kun je doorstromen naar de deeltijd MSc in Business Administration van de VU. Dit programma leidt op tot een MSc in de Bedrijfskunde met specialisatie Management Studies. De module Executive Coaching of Executive Teamcoaching kan als invulling van deze specialisatie gekozen worden. Je schrijft in deze variant ook je thesis over (team)coaching. Neem voor de kosten van deze variant contact op met Lisette Tepe.

 3. De derde optie is de route naar Ashridge: in deze variant ga je na afronding van de PGO Executive Coaching (die vrijstelling geeft voor module 1a bij Ashridge) door met de Personal Reflective Journal, Coach Accreditation, Inquiry into the Coaching Profession en Inquiry into own Coaching Practice.
  Deze optie is interessant voor deelnemers die een internationale accreditatie en MSc nastreven in executive coaching. De Ashridge Coach Accreditation (Modules 1 en 3) is gecertificeerd op senior practitioner niveau door de EMCC.
  Erik de Haan is programmaleider van deze route. 

De basis in elke route bestaat uit een of twee postgraduate opleidingen namelijk:

 1. Executive Coaching
 2. Executive Teamcoaching

Beide programma’s bestaan uit vijf workshops en hebben een doorlooptijd van 9 maanden. Voor de inhoud ervan verwijzen we naar bovengenoemde links. Beide programma’s leiden op tot een door de VU erkend certificaat. Daarna kun je je verder specialiseren waarin je kunt kiezen uit 3 routes.

Alumniprogramma

Na afloop van al onze programma’s kunnen onze deelnemers overigens deelnemen aan het jaarlijkse alumniprogramma dat bestaat uit kennis- en ervaringsdagen waar actuele thema’s en recent onderzoek rond (team) coaching worden behandeld. Dit alumniprogramma wordt geleid door drs. Mieke Reidinga.

Promotieonderzoek

Het is ook mogelijk om promotieonderzoek te doen en op deze manier bij te dragen aan kennisontwikkeling in dit vak. Zie voor meer informatie het programma dat hiervoor speciaal ontwikkeld is aan onze faculteit.

Accreditaties

Routes in beeld

Routes in beeld

De drie routes leiden naar:

 1. via VU: Executive Master in Coaching
 2. via VU: MSc in Business Administration
 3. via Ashridge : MSc in Executive Coaching

Verander je wereld, word een master in Coaching

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe