Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zet bewust een juridische en maatschappelijke koers uit

Leergang MBO: manoeuvreren tussen wetgeving en beleid

Met deze leergang versterk jij als (juridische) professional werkzaam voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), je persoonlijk leiderschap. Deze leergang legt een basis voor het bouwen van een netwerk voor professionals waar vanuit gewerkt kan worden aan een sterker mbo.

Online informatiesessie
Op woensdag 14 juni 2023 organiseren we van 16.00 tot 17.00 uur een kosteloze online informatiesessies over deze leergang. Laat je informeren en inspireren door cursusleider prof. dr. Renée van Schoonhoven die je meer vertelt over de inhoud van de leergang en je vragen beantwoordt. Ben je erbij? Meld je hier aan.

-----

Als beleidsadviseur en/of juridische professional bij een mbo-instelling werk je in een spanningsveld tussen de brede opdracht van de instellingen én de uiteenlopende, hoge ambities van beleid en politiek. Daarom is het voor mbo-instellingen niet altijd even eenvoudig om koers te houden.

De leergang is zo opgezet dat er ruim aandacht wordt besteed aan de relevante kaders en actuele juridische thema’s in deze sector, maar eveneens wordt er ingegaan op de maatschappelijke en organisatorische context. Een context die in beweging is, en waarin instituties en bronnen van legitimiteit voortdurend verschuiven. Niet alleen belangrijk is dan dat de professional weet wat in de wet staat, maar ook dat hij/zij uitgaat van een bewuste koers en van hetgeen de organisatie wil én kan.

Doelgroep & toelatingseisen
De leergang is bestemd voor professionals die werkzaam zijn op functies met een belangrijke juridische component in of voor het middelbaar beroepsonderwijs. Het kan gaan om staf- en beleidsmedewerkers, beleidsadviseurs, juridisch controllers, secretarissen van colleges van bestuur, examen- of klachtencommissies en/of om leidinggevenden in deze sector. De leergang is tevens geschikt voor juridisch ondersteuners/hulpverleners en advocaten die regelmatig mbo-zaken behandelen en die hun beeld van de maatschappelijke en organisatorische context van het mbo willen verrijken. Voor deelname aan de leergang wordt een afgeronde academische (juridische) opleiding aanbevolen.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto