'Leerlingen gaan het pas zien, als je het zelf door hebt'

IS-MB-GA-model vwo-eindexamen Algemene Economie

In het komend schooljaar 2022/2023 is voor het eerst het IS-MB-GA model onderdeel van het vwo-eindexamenprogramma Algemene Economie. Docenten moeten dit model dus binnenkort in hun klassen voor het voetlicht brengen.

Bij navraag geven veel docenten aan zich nog niet competent te voelen om met dit model in de klas aan het werk te gaan. En elke docent weet dat je de stof pas op een goede manier kunt overbrengen als je zelf voldoende boven de stof staat. Daarom organiseert het Expertisecentrum Economie en Handel op 14 oktober 2022 in Utrecht een eendaagse nascholingscursus, waarin de cursusleiders het model stap voor stap uit de doeken doen.

Het programma bestaat uit werkcolleges en workshops. Door te werken in kleine groepen, kunnen deelnemers actief aan de slag met de stof en direct hun vragen stellen. In de werkcolleges ’s morgens wordt het model op verschillende niveaus behandeld, aansluitend bij de aanwezige voorkennis. In de middag zijn er workshops waarin de cursusleiders manieren aanreiken om het model in de klas aan te bieden.

9.30 - 10.00    Ontvangst met koffie en thee
10.00 - 10.20    Korte introductie
10.30 - 12.30    Werkcollege – keuze uit de drie werkcolleges (A, B of C)
12.30 - 13.30    Lunch
13.30 -  14.30   Workshop ronde 1 - keuze uit de drie workshops (1, 2 of 3)
14.40 - 15.40    Workshop ronde 2 - keuze uit de drie workshops  (1, 2 of 3)

Meer over deze cursus

Heb je vragen over dit traject?

Inhoudelijke vragen

Neem voor vragen over het cursusprogramma per mail contact op met het Expertisecentrum Economie en Handel: info@expertisecentrumeconomie.nl.

Praktische vragen

Heb je praktische vragen neem dan contact op via lerarenacademie@vu.nl

Of bel 020- 598 9279 op ma en wo tussen 9.00-16.00 uur.