Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Wetenschap als bouwsteen voor de toekomst van goed doen

Governance van Maatschappelijke Filantropie

Welke rol speelt filantropie in de samenleving van vandaag?

Filantropie staat voor particuliere bijdragen aan maatschappelijke doelen. Individuen, bedrijven en fondsen geven tijd, geld en expertise aan maatschappelijke organisaties. Filantropie staat steeds meer in de belangstelling. Enerzijds omdat de overheid niet langer vanzelfsprekend maatschappelijke doelen steunt, anderzijds omdat steeds meer organisaties en particulieren zich bezig houden met het onderwerp.

Van fondsenwerver bij een goededoelenorganisatie tot beleidsmedewerker in de publieke sector en van instituten en charitas bankier tot directeur van een vermogensfonds: allen profiteren van meer kennis over de filantropische sector. De leergang biedt je een coherent programma op het terrein van de filantropiewetenschap. Je leert kritisch te reflecteren op het handelen in het filantropisch werkgebied. Daarnaast biedt de leergang vele handvatten voor in de praktijk.

Voor wie is deze opleiding?
De postacademische opleiding Governance van Maatschappelijke Filantropie is gericht op professionals binnen of gerelateerd aan de filantropische sector en is de opleiding voor iedereen die interesse heeft in een verdieping en verbreding van zijn of haar filantropische werkveld. Van fondsenwerver of fondsbeheerder, tot beleidsmedewerker in de publieke sector en van instituten en charitas bankier tot directeur van een vermogensfonds; allen profiteren van meer kennis over de filantropische sector.

De opleiding is academisch van karakter en heeft aandacht voor de toepassing in de praktijk. Wetenschap stelt je in staat uw kennis ten aanzien van filantropie te verdiepen en te verbreden, zodat je in staat bent kritisch te reflecteren op het handelen binnen je eigen werkterrein. De leergang richt zich daarnaast op het toepassen van wetenschappelijke kennis in voor je werkpraktijk.

Door de interactieve en kleinschalige opzet zorgt de interactie met uw gemotiveerde medecursisten voor een geïnteresseerd klankbord voor uw vraagstukken. Het alumninetwerk (CIRCLE) geeft je toegang tot uitgebreid netwerk van andere professionals die werkzaam zijn in de filantropische sector.

Deelnemers aan de eerdere jaargangen van de opleiding zijn professionals uit fondsenwervende en dienstverlenende instellingen en bedrijven in Nederland. Ook non-profitorganisaties als onderwijs- en zorginstellingen (her)ontdekken het belang van filantropie en beleidsmakers zoeken naar verbindingen tussen en met particuliere organisaties. Professionals uit de non-profit- en publieke sector nemen daarom steeds vaker deel.

Meer dan 400 cursisten volgden één of meerdere modules in deze postacademische opleiding. De opleiding is dan ook de langst lopende opleiding op het gebied van filantropie in Nederland en de enige opleiding in Europa op het terrein van de filantropiewetenschap die een programma biedt waarin diverse aspecten van de filantropiewetenschap worden behandeld.

Meer informatie over deze opleiding
Inhoud
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).