Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Wetenschap als bouwsteen voor de toekomst van goed doen

Governance van Maatschappelijke Filantropie

Lees hier alle praktische informatie die relevant.

Kosten: €1.500,- voor elke module (8 bijeenkomsten, vrij van BTW).
Subsidie: Profiteer voor deze opleiding van €1000,- subsidie vanuit het STAP-budget. Geïnteresseerd?
Duur: De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond, van 19.00-21.00 uur.
Locatie:  Online of fysiek, indien mogelijk op de Vrije Universiteit Amsterdam.
Tijdsbelasting: Ongeveer vier uur per week. Dit is inclusief het bijwonen van de bijeenkomsten, exclusief de uitwerking van de papers.  
Groepsgrootte: De module wordt verzorgd voor een groep van minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers.
Diploma: Na het succesvol afronden van elke cursus ontvang je een deelcertificaat. Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het diploma 'Philanthropic Studies'.

Kortingsmogelijkheden
- Heb je een (postacademische) opleiding aan de VU gevolgd of ben je VU medewerker? Dan belonen we dat met € 100,- korting per module.
- Wanneer je meteen inschrijft voor de volledige opleiding (5 modules) dan ontvang je 10% korting. Je ontvangt voor elke module een aparte factuur.
- ANBI-medewerkers komen in aanmerking voor 10% korting per module.
- Wanneer de kosten een belemmering vormen kan er een aanvraag worden gedaan voor een bijdrage uit het Studiefonds. Dit fonds is voor degenen die de opleiding op persoonlijke titel volgen en geen aanspraak kunnen maken op een vergoeding van hun werkgever. Een motivatiebrief met je geschiktheid en redenen waarom je wilt deelnemen is onderdeel van de selectieprocedure. Geïnteresseerd? Stuur een bericht aan: vu.sog@vu.nl.

* Bovenstaande kortingen zijn niet in combinatie mogelijk. Kies welke korting het beste bij je situatie past en geef dit aan op het inschrijfformulier onder het kopje ‘opmerkingen’.

Je profiel

De postacademische opleiding is gericht op professionals binnen of gerelateerd aan de filantropische sector en is de opleiding voor iedereen die interesse heeft in een verdieping en verbreding van zijn of haar filantropische werkveld. Van fondsenwerver of fondsbeheerder, tot beleidsmedewerker in de publieke sector en van instituten en charitas bankier tot directeur van een vermogensfonds; allen profiteren van meer kennis over de filantropische sector.

De opleiding is academisch van karakter en heeft aandacht voor de toepassing in de praktijk. Wetenschap stelt je in staat uw kennis ten aanzien van filantropie te verdiepen en te verbreden, zodat je in staat bent kritisch te reflecteren op het handelen binnen uw eigen werkterrein. De leergang richt zich daarnaast op het toepassen van wetenschappelijke kennis in voor uw werkpraktijk.

Door de interactieve en kleinschalige opzet zorgt de interactie met uw gemotiveerde medecursisten voor een geïnteresseerd klankbord voor uw vraagstukken. Het alumninetwerk (CIRCLE) geeft je toegang tot uitgebreid netwerk van andere professionals die werkzaam zijn in de filantropische sector.

Deelnemers aan de eerdere jaargangen van de opleiding zijn professionals uit fondsenwervende en dienstverlenende instellingen en bedrijven in Nederland. Ook non-profitorganisaties als onderwijs- en zorginstellingen (her)ontdekken het belang van filantropie en beleidsmakers zoeken naar verbindingen tussen en met particuliere organisaties. Professionals uit de non-profit- en publieke sector nemen daarom steeds vaker deel.

Meer informatie over deze opleiding
Inleiding
Inhoud

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).