Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Oriëntatie op een leidinggevende rol in het onderwijs

Expeditie onderwijsleiderschap

Ben je docent en overweeg je de stap naar een leidinggevende rol of functie? Vraag je je af wat een leidinggevende rol in het onderwijs precies inhoudt en of het bij je past? Ga dan mee op ‘Expeditie Onderwijsleiderschap’!

Het programma ‘Expeditie onderwijsleiderschap’ biedt docenten van de VU een oriëntatie op een leidinggevende rol in het onderwijs. Het doel is om inzicht te krijgen in jouw leiderschapskwaliteiten en drijfveren en een beeld te krijgen van wat een leidinggevende rol in het onderwijs inhoudt, zodat je een heldere keuze kunt maken of deze rol bij je past.

Voor wie?
Het programma ‘Expeditie onderwijsleiderschap’ is ontwikkeld voor docenten met leiderschapsambities die de mogelijkheden willen verkennen voor een toekomstige leidinggevende rol binnen het hoger onderwijs.

Programma

Het programma bestaat uit 4 kernachtige sessies van 1 dagdeel die je kennisontwikkeling en bewustwording stimuleren om te ontdekken ‘Wíl ik dit echt? En past het bij me?’. 

  • Sessie 1 richt zich op ‘Leiderschap’, waarbij je gaat ontdekken wat het allemaal van iemand vraagt om een leidinggevende rol te vervullen in het hoger onderwijs en welke kwaliteiten, ervaring, skills en drijfveren jijzelf hebt. We gebruiken o.a. de Thema Gecentreerde Interactie als middel om deze vragen te onderzoeken.
  • Sessie 2 heeft de focus op het thema ‘Teamleiderschap’. Wat heeft een team nodig om optimaal te presteren en wat vraagt dat van de leidinggevende?
  • Sessie 3 heeft het thema ‘Projectleiderschap’ centraal staan. Je krijgt een beeld van het leiden van een project binnen het krachtenveld van de organisatie. 
  • Sessie 4 brengt alles samen. De groep gaat met een gastspreker, die zelf een leiderschapsrol vervult in het hoger onderwijs, in gesprek om allerlei resterende vragen beantwoord te krijgen. Waarna we al het geleerde en alle inzichten bij elkaar brengen en met elkaar afronden. 

N.B. Tijdens dit programma is er voldoende ruimte om al je vragen in te brengen. 

Begeleiding
Expeditie Onderwijsleiderschap wordt gefaciliteerd door Jessy la Faille en Alies Zijlstra. Zij zijn beiden leiderschapscoaches met een zeer ruime ervaring in het hoger onderwijs. 

Meer informatie
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Wendy Maas via w.maas-nabbe@vu.nl 

mail Wendy via w.maas-nabbe@vu.nl

Contactpersoon