Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderzoek de dood als onlosmakelijke onderdeel van het leven

In deze cursus onderzoeken we de dood als onlosmakelijk onderdeel van het leven. Aan de hand van popular culture en vanuit verschillende disciplines nodigen we je uit om na te denken wat de een voor de ander betekent.

Ja, de dood is eigenlijk heel normaal. En levensecht. Volgens Seneca gaat de mens niet dood omdat hij ziek is, maar omdat hij leeft. Denk jij wel eens na over de dood? Dan ben je niet alleen: In alle culturen en levensbeschouwingen zijn verhalen, visies en rituelen rond de dood ontstaan die onze kijk op de dood tot op de dag van vandaag bepalen. De dood is terug te vinden in popular culture, zoals in songteksten en films. In deze cursus verkennen we wat onze eigen beleving bij de dood is, hoe we de dood van anderen ervaren en gaan we op zoek naar de visie(s) op de dood in de maatschappij. We doen dat door het luisteren naar songteksten en het bekijken van een net uitgekomen bioscoopfilm. We houden een moreel beraad over hoe het leven kan en mag eindigen en gaan daarover op locatie in gesprek met experts uit verschillende disciplines.

Deze cursus wordt verzorgd door Dr. Gertie Blaauwendraad (FRT), Drs. Christiaan Rhodius (arts palliatieve geneeskunde Hospice Bardo) en Dr. Jan Berkvens (geestelijk verzorger Hospice Bardo).

Dr. Gertie Blaauwendraad

Dr. Gertie Blaauwendraad

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via