Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderzoek de dood als onlosmakelijke onderdeel van het leven

Wat betekent de dood voor het leven?   Als we de dood negeren, doen we het leven tekort. In deze cursus onderzoeken we de dood als onlosmakelijk onderdeel van het leven. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven. We verkennen wat onze eigen beleving bij de dood is, hoe we de dood van anderen ervaren, we gaan op zoek naar de verschillende visie(s) op de dood in de maatschappij en we ervaren hoe er in een hospice wordt omgegaan met de dood.

Programma

De cursus is opgebouwd uit vier sessies. In de eerste sessie ligt de nadruk op je eigen perspectief op de dood. Aan de hand van songteksten brengen we onze eigen beleving van de dood onder woorden en gaan we met elkaar in gesprek. In de tweede sessie verkennen we hoe we de dood van anderen ervaren. Aan de hand van een populaire film onderscheiden we de verschillende zienswijzen op de dood en verkennen we welke het meest bij ons past. In de derde sessie gaan we op zoek naar de visie(s) op de dood in de maatschappij en bepalen we aan de hand van een moreel beraad onze positie in het debat over een actueel onderwerp op het gebied van dood/leven(seinde). In de vierde en laatste sessie ervaren we hoe er in een hospice wordt omgegaan met de dood.

De sessies duren maximaal 5,5 uur (van 15:30 – 21:00 uur).

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €795,- per deelnemer.

Groepsgrootte

Aan deze training kunnen minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers deelnemen.

Trainers

Deze cursus wordt verzorgd door dr. Gertie Blaauwendraad (FRT), drs. Christiaan Rhodius (arts palliatieve geneeskunde Hospice Bardo) en dr. Jan Berkvens (geestelijk verzorger Hospice Bardo).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via