Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Inzicht en reflectie voor commissarissen en toezichthouders

Voor de toezichthouder die wil reflecteren op de eigen toezichthoudersrol, de dynamiek binnen de eigen raad van toezicht en integriteitsvraagstukken.

Het lijkt bijna een paradox. In een tijd dat alles sneller gaat, de informatievoorziening nog nooit zo groot is geweest en de druk om direct te reageren de norm is, behoort de rol van toezicht uit te gaan van visie, gepaste afstand, interventie, integer handelen en het lef om ‘er nog eens een nachtje over te slapen’. 

Toezicht gaat niet gebukt onder gebrek aan kennis en voortvarendheid, maar vaak onder gebrek aan wijsheid en een gedeeld ethisch kader.

De samenleving verwacht van toezichthouders dat zij toezicht houden op de harde kant van de organisatie, die voldoet aan de wet- en regelgeving en financieel gezond is. Maar ook wordt verwacht dat zij op een verantwoorde wijze in staat zijn meervoudige waardenafwegingen te maken, met aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen en integriteitsdilemma’s, gericht op lange termijn waardecreatie voor alle stakeholders.

Het Zijlstra Center (VU Amsterdam) en Hemingway Professional Governance hebben in het programma De Commissaris van nu hun academische kennis en discipline, netwerken, ervaring van de dagelijkse praktijk en handelingsrepertoire gecombineerd en beschikbaar gemaakt, met de ambitie om commissarissen en toezichthouders verder te brengen in juiste, welafgewogen besluitvorming in de Boardroom.

De commissaris van nu in het kort:

Duur: 8 modules van een dag (op vrijdag, van 9.30 tot 17.00 uur)
Eerstvolgende startmoment: vrijdag 11 november 2022
Locatie: Amsterdam
Kosten: € 8.800 of € 9.700 inclusief gebruik van Hemingway non-executive e-learning platform, deelname  aan Masterclasses en GoedemorgenCommissaris.nl.

Deelnemers zijn commissarissen en toezichthouders die de basics van toezichthouden beheersen, openstaan voor een ontdekkingsreis inzake integriteit en ethische dilemma’s in de board room en die zich verder willen ontwikkelen in verantwoord toezichthouden in situaties waarin sprake is van vaak tegenstrijdige belangen en uiteenlopende waardesystemen.

Het startniveau is academisch of een equivalent hiervan.

Nadere informatie en aanmelden: info@hemingway-pg.nl

Accreditaties

Vragen?

Neem contact op met het Zijlstra Center

Mail ons

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Vrije Universiteit Amsterdam
Het Zijlstra Center
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon