Op de hoogte van de laatste wijzigingen met betrekking tot de WGR

In deze cursus actualiteiten WGR worden juristen in 1 middag op de hoogte gesteld van de laatste wijzigingen met betrekking tot de Wet gemeenschappelijke regelingen.

Het recht rond intergemeentelijke samenwerking is weer in beweging. Op 1 juli 2022 zal de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen ter verbetering van de democratische legitimatie in werking treden. Tijdens deze actualiteitencursus gaan we in op deze wijziging en hoe deze ge├»mplementeerd kan worden. We staan daarbij ook stil op andere idee├źn op grip op gemeenschappelijke regelingen te krijgen. We zullen ook kort stil staan bij de gevolgen van de Wet open overheid op gemeenschappelijke regelingen.

De Tweede Kamer en Eerste Kamer hebben ook opgeroepen meer onderzoek te doen naar democratische legitimatie van samenwerking, en om een kader te ontwerpen voor de democratische legitimatie van privaatrechtelijke samenwerkingsverbanden. We zullen eveneens kort stilstaan bij de vraag in hoeverre bepaalde instrumenten ook daar kunnen worden ingezet.

Lees hier een blog van Rob de Greef (cursusleider actualiteiten WGR) over dit onderwerp, dat hij schreef voor Gemeente.nu.

Meer dan genoeg materie voor een interessante Actualiteitencursus!

Reacties deelnemers
''Combinatie theorie en praktijkvoorbeelden.''
''Voldoende diepgang, heldere uitleg en presentatie.''

Meer informatie over deze cursus
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker cursistenadministratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten