Op de hoogte van de laatste wijzigingen met betrekking tot de WGR

In deze cursus actualiteiten WGR worden juristen in één middag op de hoogte gesteld van de laatste wijzigingen met betrekking tot de Wet gemeenschappelijke regelingen.

Het recht rond intergemeentelijke samenwerking is weer in beweging. Op 1 juli 2022 zal de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen ter verbetering van de democratische legitimatie in werking treden. Tijdens deze actualiteitencursus gaan we in op deze wijziging en hoe deze ge├»mplementeerd kan worden.

Voor wie is deze cursus?

Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij gemeenten, provincies, waterschappen en samenwerkingsverbanden. Maar ook voor juristen bij het Rijk die te maken hebben met vraagstukken van verzelfstandiging kunnen aanschuiven. Voorkennis van het bestuursrecht, met name titel 10.1 Awb, en van de verschillende samenwerkingsvormen wordt wel verondersteld. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Reacties deelnemers
''Combinatie theorie en praktijkvoorbeelden.''
''Voldoende diepgang, heldere uitleg en presentatie.''

Meer informatie over deze cursus
Data, kosten en contact

Accreditaties

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker cursistenadministratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten