Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Drill down into your business performance

Je leert in 6 avonden gedurende 2 maanden door praktijkcases en oefeningen op welke wijze business analytics waarde levert aan de organisatie.

Toepassen van data analytics

Samen met onze professoren ga je aan de hand van praktijkvraagstukken verder in op toepassingen van data analytics zodat je oplossingen kunt bieden én advies kunt geven voor elk financieel vraagstuk.

Lesmateriaal

Je ontvangt het volgende lesmateriaal:

  • Digitale slides
  • Een reader die bestaat uit de artikelen die je zelf moet bestuderen +  aanvullende artikelen als achtergrond materiaal
  • Daarnaast wordt het (zelf aan te schaffen) boek Davenport, T.H., Harris, J.G., 2017. Competing on Analytics – The new science of winning. Harvard Business Review Press gebruikt.

Leergang Advanced Analytics & (Big) Data Governance

Als opvolger van deze leergang kun je in het najaar ook Advanced Business Analytics & (Big) Data Governance volgen. Deze leergang gaat in op nieuwe technologieën voor de integratie van (big) data in de bedrijfsvoering, zoals advanced predictive & prescriptive analytics & modelling en data lakes.

Prof. dr. Bert Steens RC MCM

Prof. dr. Bert Steens RC MCM

Prof. Dr. Bert Steens heeft Econometrie gestudeerd aan de EUR en Controlling aan de VU. Hij is opleidingsdirecteur van de EMFC-opleiding en hoogleraar Management Accounting & Control bij deze opleiding. Zijn praktijkervaring komt voort uit rollen als adviseur bij EY (1989 – 1999), partner van EY (1999 – 2001 en 2005 – 2018) en vice-president van Cap Gemini Ernst & Young (2001 – 2005). Hij is gepromoveerd aan de VU op zijn onderzoek naar de invloed van transfer pricing op economische waardecreatie. Hij doceert aan de EMFC-opleiding en andere executive programma's en adviseert ondernemingen. Hij doceert in Investment Appraisal & Business Valuation, Data Analytics & Business Intelligence, toepassing hiervan in Management Accounting. Onderzoeksgebieden zijn o.a. transfer pricing, cost accounting, valuation, controllership en performance management.

Bekijk het profiel van Bert Steens
Prof. dr. Bert Steens RC

Prof. dr. Frans Feldberg

Prof. dr. Frans Feldberg

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en lid van het dagelijks bestuur van The Amsterdam Center for Business Analytics (acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut aan de VU op het gebied van big data, business analytics en data science.

ACBA werkt samen met een variëteit aan bedrijven aan big data en business analytics-projecten. Als business consultant heeft hij ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van "data & analytics driven" bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen. 

Bekijk het profiel van Frans Feldberg
Frans Feldberg

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon