Jouw vak klaar voor de start in één week

Bootcamp week Activerend blended onderwijs voor docenten(teams)

Wil je een nieuw vak of nieuwe opleiding ontwikkelen? Of loopt je onderwijs niet zoals je wil? Zetten je studenten zich bijvoorbeeld onvoldoende in, of hebben zij moeite met het behalen van hogere leerdoelen? Of is de docentbelasting te hoog door een grote hoeveelheid nakijkwerk?

Wat jouw uitdaging ook is, deze zomer kun jij deze vanuit de basis aanpakken tijdens de bootcampweek Activerend Blended Onderwijs. In een week tijd (her)ontwerp je een vak zodat je na afloop een gereviseerd onderwijsontwerp hebt, inclusief uitgewerkte opdrachten.

Voor wie?
Docenten en docententeams waarbij iedereen verantwoordelijk en/of betrokken bij hetzelfde vak. Je geeft je met een team van minimaal 2 en maximaal 12 docenten tegelijk op. Wil je je met 1 persoon aanmelden, neem even contact met ons op, dan denken we met je mee. Er is plek voor 4 tot 6 teams per Bootcamp Week. De vakcoördinator is bij voorkeur ook betrokken om implementatie te bevorderen.

Werkwijze en doel
We starten de bootcampweek met de vragen: ‘Wat is jouw droomuitkomst?’ en ‘Wat is de uitdaging binnen je onderwijs?‘ Deze vragen zijn leidend tijdens het hele proces van herontwerp. Steeds stellen we de vraag: Voldoet je uitwerking van het herontwerp aan je wat je wilde bereiken? Zo niet, dan brainstormen we verder totdat je tevreden bent.

Stapsgewijs begeleiden we je team door het ontwerpproces. Van grove schets naar concretisering. Doel is een optimale mix van leeractiviteiten te ontwikkelen, passend bij de doelgroep, de docent(en) en de leerdoelen.

De methode is geïnspireerd op de Carpe Diem Methode van Gilly Salmon, de ABC-methode, ontwikkeld door de University College Londen, en de ‘proeftuin Blended Learning’ samengesteld door de zone Docentprofessionalisering van het Versnellingsplan. Deze methoden hebben hun succes bewezen. We hebben een vertaling gemaakt naar de VU-context.

Reacties van deelnemers
"Het is een goede stok achter de deur om je eigen onderwijs door te ontwikkelen!"
"Het werkt heel goed om samen in een team echt aan je eigen cursus te werken. Ook was er focus via een helder stappenplan."
"Ik waardeer ook de ondersteuning van de studenten van de onderwijswerkplaats. Zij boden studentperspectief en informatie over digitale hulpmiddelen, bijvoorbeeld hoe je Canvas studentvriendelijk kan maken."

Neem de uitdaging aan. Evalueer je vak en/of opleiding om te kijken waar voor jou de droom en de uitdaging ligt. Stel een team samen en schrijf je in!

Meer over de bootcampweek Activerend Blended onderwijs

Data en inschrijven