Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Data governance, advanced analytics en de invloed van big data

Advanced Business Analytics & (Big) Data Governance

Heb je al ervaring opgedaan met het toepassen van business analytics? En vind je het belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van data en analyses om zo waarde te creëren voor prestatiebeoordeling, besluitvorming en innovatie binnen jouw organisatie?

Dan is de leergang Advanced Business Analytics & (Big) Data Governance van Vrije Universiteit Amsterdam een mooie aanvulling op je huidige carrière als financial professional. In 6 avonden gaan onze professoren in op de vele aspecten van data governance, advanced analytics en de invloed van big data. Heb je nog geen ervaring opgedaan met business analytics, dan is het verstandig om eerst de voorloper Business Analytics for Financials te volgen. Het is ook mogelijk om het speciale voorloopcollege "Basisvaardigheden Business Analytics" te volgen, waarin de highlights uit Business Analytics for Financials en de basisvaardigheden van statistics zeer beknopt worden besproken.

Wat levert deze leergang je op?

 • Kennis van principes en toepassingen van advanced business analytics en (big) data governance die relevant zijn voor de business partnerrol van de financiële functie.
 • De vaardigheid om informatiebehoeften te vertalen in toepassingen van (advanced) data analytics en statistische modellen.
 • Ervaring opdoen met het zelf toepassen van diverse vormen van analytics (inclusief analytics die voor artificiële intelligentie worden toegepast) om de vereiste inzichten te verkrijgen die relevant zijn voor de financial professional als adviseur voor het strategische en operationele management.
 • Goed inzicht krijgen in de wijze waarop de end-to-end processen van het verzamelen van interne en externe data tot en met het rapporteren van (op analytics gebaseerde) inzichten vorm kan krijgen en daaraan te stellen privacy-, cyber security- en informatiekwaliteitsvereisten.
 • Je ontwikkelt een gefundeerde visie op de toepassing van advanced business analytics, de waarde ervan voor prestatiebeoordeling, besluitvorming en innovatie (nieuwe business modellen) en de condities die vereist zijn voor adequate/zinvolle toepassingen van business analytics.

Advanced Business Analytics & (Big) Data Governance in het kort:

 • Startdatum: 26 oktober 2022 (voorloopcollege 19 oktober 2022)
 • Duur: 1,5 maand verspreid over 6 weken
 • Tijdsinvestering: 3 uur per week
 • Colleges: woensdagavond van 18.00 - 21.00 uur
 • PE-punten: 18 PE-punten
 • Vorm: online
 • Kosten: € 2.075. Meld je je aan vóór 16-10-2022? Dan ontvang een vroegboekkorting van € 400.

Bekijk alle toelatingseisen, kosten en praktische informatie

Accreditaties

Ontdek onze School of Business and Economics

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon