Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

ADRIBA Certified Organizational Behavior Management (OBM) Trainer/Coach

Door rollenspellen, zelfstudie, kennisoverdracht, presentaties, discussie, coaching van OBM Practitioners-in-opleiding of bestaande klanten word je opgeleid tot ADRIBA Certified OBM Trainer/Coach.

Programma indeling

Het programma betreft een meerdaagse opleiding verspreid over 8 maanden. Deze bestaat uit:

  • 1 dag van (09.00-17.00 uur) voorzien van groepsopdrachten.
  • 6 ochtenden (van 09.00-13.00 uur) voortgangsbespreking (coaching-gedeelte) en presentaties door de deelnemers (trainer-gedeelte).
  • Het examen duurt 1,5 uur.
  • De opleiding is inclusief lunch op de eerste dag waarbij je de volgende literatuur ontvangt: Performance Management – Aubrey C. Daniels en Jon S. Bailey.

Toetsing
De toetsing kent 4 componenten:

  • Coachingsverslag: Je houdt tijdens de opleiding een logboek bij van gesprekken met een coach. Aan het eind van de opleiding lever je een totaalverslag in van dit traject via Dropbox.
  • Presentatie: Je maakt eigen ‘slides’ waarmee je aantoont de stof te begrijpen doordat je deze puntsgewijs en krachtig in een eigen presentatie heeft kunnen verwerken.
  • Je schrijft een commerciële ‘flyer’ over jouw eigen specialisme/thema (bijv. Verzuim, veiligheid, procesoptimalisatie, gezondheidszorg, etc.). 
  • Het eindexamen: Het verzorgen van een Awareness Sessie van 40 minuten + 20 minuten vragen van de examencommissie + 30 minuten toetsen/bespreken van de bovenstaande onderdelen.

Certificaat Vrije Universiteit Amsterdam

Bij succesvolle afronding ontvang je het certificaat “Certified OBM Trainer/Coach” van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dr. Marius Rietdijk

Dr. Marius Rietdijk

Marius Rietdijk is universitair docent bij de afdeling Management en Organisatie. Hij promoveerde in 2009 aan de Vrije Universiteit. Sinds 2010 is hij ook wetenschappelijk directeur van ADRIBA. Dit is een Executive Education and Research Centre for Applied Behavior Analysis, Organizational Behaviour Management (OBM). Het is een onderzoekscentrum voor bachelor-, master- en PhD-studenten die geïnteresseerd zijn in het toepassen van gedragsanalyse om maatschappelijke problemen op te lossen en probleemoplossend gedrag van mensen in alle levensstromen te vergroten. Wetenschappelijk beoogt het bij te dragen aan het oplossen van hiaten in de economie en managementwetenschap met het behaviorisme als filosofische houding.

Bekijk het profiel van Marius Rietdijk
Marius Rietdijk

Drs. Joost Kerkhofs

Drs. Joost Kerkhofs

Drs. Joost Kerkhofs is zakelijk directeur van ADRIBA. Hij studeerde beleids- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. De rol van Kerkhofs in het centrum is de operationele kwaliteitsbewaking en het onderhouden van de binnenlandse contacten met zowel samenwerkende partijen als geïnteresseerde organisaties. Daarnaast geeft hij zelf ook trainingen en advies via zijn eigen firma Neotopia.

Bekijk het profiel van Joost Kerkhofs
Joost Kerkhofs

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem dan gerust contact op met Lisette Tepe via onderstaande contactgegevens. Het secretariaat is gevestigd in kamer HG 6A-88 van Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

Lisette Tepe
Joost Kerkhofs
Marius Rietdijk