Actuele ontwikkelingen op het gebied van Pensioenrecht

Actualiteitenlezing Pensioenrecht IV

Tijdens deze actualiteitenlezing staat het onderwerp 'De Wet toekomst pensioenen' centraal.

Als het tijdpad klopt is de Wet toekomst pensioenen bijna gereed om 1 januari 2023 in werking te treden. Ook de AMvB’s die invulling geven aan de wettelijke normen zullen bekend zijn. In deze lezing zal een juridische update worden gegeven met richtinggevende boodschappen wat nog te doen staat in de pensioenpraktijk.

Worden nader bekend gemaakt.

Meer informatie over deze lezing
Data, kosten en contact

Prof. dr. Erik Lutjens

Vanaf 1991 hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, het Expertisecentrum Pensioenrecht. Hij is tevens pensioenrechtadvocaat bij DLA Piper N.V. In 1989 promoveerde hij op het proefschrift 'Pensioenvoorzieningen bij werknemers' en heeft sedertdien meer dan 800 publicaties geschreven. Hij is voorzitter van de redactie van Tijdschrift voor Pensioenvraagstukken en hoofdredacteur van PensioenJurisprudentie. Hij was advocaat in belangrijke rechtszaken, zoals die inzake Brentjens en Drijvende Bokken (verplichte pensioenfondsen en mededingingsrecht) en Pensioenfonds Glasfabriek/DNB (pensioenfonds mag in goud beleggen).

Erik Lutjens

Drs. Paul P. Alvers CPC (Secretaris Ombudsman Pensioenen):

"De lezingen zijn een ideale manier om efficiënt, deskundig en plezierig op de hoogte te worden gebracht van de laatste, belangrijkste ontwikkelingen in pensioenland. De sprekers komen bijna uitsluitend uit de pensioenpraktijk. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de organisatie door de VU is prima. Bovendien is het een uitstekend netwerkevenement met andere pensioenfanaten en oud-studiegenoten. Kom eens luisteren en meepraten!"

Foto Paul Alvers

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker cursistenadministratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten