Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Gereedschappen om bij te dragen aan de beroepspraktijk

Action Research meets Design Research

De Leergang 'Action Research meets Design Research' levert je gereedschappen om op een systematische wijze bij te dragen aan professionele en maatschappelijke ontwikkeling. Zo ontwikkel je je tot een professional op het gebied van praktijkgericht onderzoek.

Je hebt minimaal een masteropleiding en ook enige jaren ervaring met praktijkgericht onderzoek. Ook is een vereiste dat je op dit moment praktijkgericht onderzoek doet, of dat je dat binnenkort gaat oppakken, zodat je je onderzoek in de leergang kunt inbrengen. Dit is een onderzoek dat gaat over het veranderen van beroepspraktijk en maatschappij.

Voor wie?

De leergang is bedoeld voor praktijkgerichte onderzoekers, zowel binnen als buiten het HBO. Zij doen wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van het veranderen van beroepspraktijken en maatschappij en hebben belangstelling voor het vervlechten van praktijk en theorie. Daarbij kun je denken aan promovendi, lectoren, leden van kenniskringen, medewerkers van onderzoeksbureaus, consultants die onderzoek doen en onderzoekers aan universiteiten.

Praktische Informatie

 • Wat kost deze studie?

  Het cursusgeld voor de leergang bedraagt € 3.295.

  Annulering is alleen schriftelijk mogelijk. Annulering van de inschrijving vóór aanvang van de opleiding, geeft recht op restitutie van de reeds betaalde termijnen aan collegegeld, minus een bedrag van € 500 voor administratieve en organisatorische kosten. Wie na aanvang van de opleiding wil annuleren, is het volledige collegegeld verschuldigd.

 • Startmoment

  September 2022

 • Tijdsinvestering

  De studielast is 6 EC's

  Bijwonen studiedagen: 48 uur

  Individuele begeleiding: 4 uur

  Lezen ter voorbereiding van studiedagen en essay: 72 uur

  Maken oefeningen en schrijven essay: 72 uur

  Totaal: 196 uur.

  Met een doorlooptijd van zeven maanden is dit 28 uur per maand. Een aanzienlijk deel van deze uren is direct ten voordele van het onderzoeksproject dat je inbrengt, het overige deel is investering voor onderzoeksprojecten daarna.

 • Aanmelden

  Je kunt je aanmelden voor deelname aan het programma door de volgende documenten op te sturen aan programmadirecteur Gertjan Schuiling (ARmeetsDR.sbe@vu.nl).

  Kandidaten, die zich na de uiterste aanmelddatum van 1 juli willen aanmelden, wordt geadviseerd om contact op te nemen met Gertjan Schuiling om de mogelijkheden te bespreken.

 • Leslocaties

  De colleges vinden plaats in het Atrium Meeting Center in Amsterdam en online.

Wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact met ons op.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam