Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Veelgestelde vragen VU Introductiedagen

Misschien heb je nog vragen over de VU Introductiedagen. We hebben de antwoorden op de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Wat zijn de VU Introductiedagen?
De VU Introductiedagen 2021 worden georganiseerd voor eerstejaars bachelorstudenten die in september 2021 aan de Vrije Universiteit Amsterdam gaan studeren (m.u.v. Amsterdam University College, Tandheelkunde, Natuur- en Sterrenkunde en Scheikunde). Internationale masterstudenten sluiten bij sommige delen van het programma aan. De Introductiedagen zijn erop gericht je bekend te maken met het studeren, de opleiding, de VU, de stad Amsterdam en vooral je studiegenoten. Door mee te doen ken je al een hoop mensen vóór je eerste college. Deelnemers worden ingedeeld in mentorgroepjes met ongeveer 16 studenten van hun eigen bachelorstudie. Elk groepje krijgt twee mentoren die je de weg zullen wijzen!

De VU Introductiedagen 2021 vinden plaats op 25, 26, 27, 30 en 31 augustus. Het volledige programma is absoluut een aanrader. Kun je hier niet aan meedoen door o.a. COVID-19 restricties of volg je liever een beknopt programma met een focus op je studie? Kies dan voor het verkorte programma op maandag 30 en dinsdag 31 augustus, gedeeltelijk op campus en online. Je kan voor een van deze programma’s kiezen wanneer je je  inschrijft (zie hieronder).

Hoe kan ik me inschrijven voor de VU Introductiedagen? 
Registratie is gesloten.

Ik ga aan de VU studeren, maar heb mijn inschrijving nog niet afgerond. Kan ik meedoen aan de VU Introductiedagen 2021?
Ja, dat kan zeker! Als je zeker weet dat je aan de VU gaat studeren, is het zonde om deze dagen te missen.

Is deelname aan (alle onderdelen van) de VU Introductiedagen verplicht?
Deelname aan de VU Introductiedagen is niet verplicht. We raden je uiteraard wel aan om deel te nemen. En als je er één ding uit zou moeten pikken: zorg dan dat je de opleidingsintroductie bijwoont. Daar hoef je je overigens niet apart voor aan te melden. Je opleiding weet dat je komt studeren en zal je hiervoor ook nog apart uitnodigen. Het programma is zo opgezet dat het voor iedereen wat te bieden heeft. Vind je bepaalde onderdelen minder aantrekkelijk of voel je je ergens ongemakkelijk bij, dan hoef je daar niet aan mee te doen. Bespreek alles gerust met een van je mentoren zodat die jou goed kunnen begeleiden en adviseren. 

Religie en de VU Introductiedagen
De VU is van oudsher een universiteit waar studenten afkomstig uit diverse culturen zich thuis voelen. We houden rekening met alle religies, ook tijdens de VU Introductiedagen.

VU Introductiedagen volgen met een beperking of chronische ziekte
We doen ons best om de VU Introductiedagen ook voor studenten met een beperking en/of (chronische) ziekte toegankelijk te maken. Wil je zeker zijn van een prettige tijd, mail dan naar contact@vu.nl en geef aan waar we rekening mee moeten houden of waar je hulp bij nodig hebt. We helpen je graag!

Ik heb me aangemeld, maar ik kan toch niet meedoen. Wat nu? 
Stuur een mail naar contact@vu.nl om je af te melden.


Covid

We doen ons uiterste best om een leuk programma op de VU te organiseren. Deze zomer hebben we nog wel te maken met coronamaatregelen. We houden ons aan de geldende regels vanuit de Rijksoverheid.

Wat zijn de corona campusregels tijdens de VU Introductiedagen?

 • Woensdag 25 augustus: studenten moeten overal op de campus 1,5 meter afstand houden
 • Maandag 30 augustus en dinsdag 31 augustus: op de campus wordt de 1,5 meter regel losgelaten. Wel mondkapjes op in de gangen. De maximale groepsgrootte is 75 personen per zaal. De studenten moeten blijven zitten.

Voor veel gestelde vragen over het Coronavirus en de VU, kijk op deze pagina: Corona: contact en veelgestelde vragen - Nieuws - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl).
Covid- Campusmap: Interactive map Campus VU Amsterdam - Route description - Vrije Universiteit Amsterdam

Wat zijn de coronamaatregelen in Amsterdam?
De VU Introductiedagen vinden plaats op de campus en in de stad Amsterdam. In Amsterdam, en de rest van Nederland, vinden bepaalde Covid-19 maatregelen plaats. Wanneer VU studenten in Amsterdam zijn, worden ze geacht zich aan de regels te houden. Kijk voor meer informatie over het virus en de maatregelen op deze pagina: Coronavirus in de regio Amsterdam - Gemeente Amsterdam.

Coronatoegangbewijs en Testen voor Toegang tijdens het avondprogramma van de VU Introductiedagen

Het programma van de VU Introductiedagen vindt op verschillende locaties in Amsterdam plaats. Bij een aantal van deze locaties kun je alleen naar binnen als je een coronatoegangsbewijs kunt laten zien in de CoronaCheck-app: een vaccinatiebewijs óf een negatieve testuitslag.

NO QR-CODE, NO PARTY
We bieden je graag een goed en leuk avondprogramma aan bij Amsterdamse theaters. Bij sommige theaters moet anderhalve meter afstand worden gehouden, bij aantal theaters geldt Testen voor Toegang. Wanneer je geen geldige QR-code in CoronaCheckapp hebt voor het event, betekent dit dat je niet naar binnen kan.

Voor welk programma heb je een QR- Code nodig?
Of je een coronatoegangsbewijs moet laten zien, is afhankelijk van in welke groep je zit. De groepen worden namelijk willekeurig verdeeld over de locaties. Dit geldt voor de Comedy Night op donderdag 26 augustus en de Drag Queenhow op dinsdag 31 augustus. Je hoort uiteraard op tijd bij welke locatie je bent ingedeeld.

Voor de volgende theaters is een coronatoegangsbewijs (QRcode) nodig:

Comedy Night, Donderdag 26 augustus:

 • Theater Amsterdam
 • Boom Chicago

Drag Queenshow, Dinsdag 31 augustus:

 • Theater Amsterdam
 • Boom Chicago
 • Paradiso
 • Melkweg

Hoe regel ik een coronatoegangsbewijs voor het avondprogramma?

 • Voor het vaccinatiebewijs (volledig gevaccineerd met Europees goedgekeurd vaccin) download je de CoronaCheck-app of ga je naar www.coronacheck.nl.
 • Voor een testbewijs maak je een afspraak via www.testenvoortoegang.nl. Er zijn meer dan 110 officiële testlocaties. De uitslag vind je in de CoronaCheck-app.
 • Je hoeft niet te betalen voor een test.
 • Bij een negatieve testuitslag krijg je een unieke code die je via de CoronaCheck-app of coronacheck.nl omzet in een digitaal coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code.
 • De test moet binnen 24 uur voor aanvang zijn afgenomen.
 • Je ontvangt de uitslag meestal binnen twee uur.
 • Je neemt je coronatoegangsbewijs, je identiteitsbewijs en je toegangskaartje dat je van je mentor hebt gekregen mee naar de programmalocatie.
 • Internationale bezoekers kunnen ook een QR code krijgen als ze negatief testen.

Wanneer testen tijdens de Introductiedagen?
De testuitslag is 24 uur geldig. Dus je moet je binnen 24 uur voor de aanvang van de activiteit of het evenement laten testen. Je kan je tot uiterlijk twee uur voor aanvang laten testen.

Hierdoor kan het zijn dat je testafspraak tijdens een deel van het programma van de VU Introductiedagen is.  We begrijpen dat dit vervelend is, maar gezondheid staat bij ons voorop. We zijn genoodzaakt dit van je te vragen en kunnen dan ook geen uitzonderingen maken. Je kunt de Comedy Night en de Drag Queenshow ook online volgen, als het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs voor jou niet mogelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.testenvoortoegang.nl.

Wanneer krijgen we meer te horen over de mogelijke campusactiviteiten? 
Sommige opleidingen organiseren in 2021 waarschijnlijk een campusactiviteit (fysieke activiteit). Het kan wat langer duren dan we hadden gehoopt om onderdelen te organiseren en plannen. In de loop van de zomer zal je opleiding je verder informeren over mogelijke campusactiviteiten.

Ben ik verplicht deel te nemen terwijl ik het vanwege het coronavirus een onveilig idee vind om te reizen?
Je bent nooit verplicht deel te nemen! Als je niet in staat bent of het niet prettig vindt om naar de VU te komen voor een activiteit, dan is dat oké. Dat begrijpen we. De informatie die tijdens een campusactiviteit geboden wordt, zal ook online beschikbaar worden gemaakt.

Worden programmaonderdelen opgenomen? 
We streven ernaar zoveel mogelijk op te nemen, zodat je onderdelen van de VU Introductiedagen 2021 achteraf kunt bekijken, op Canvas. In sommige gevallen lenen sessies zich niet voor een opname, omdat er bijvoorbeeld een persoonlijk karakter hebben of er copyright-issues zijn. Opnames die wél beschikbaar gesteld worden, kunnen ook beperkt beschikbaar zijn. In elk geval zullen opnames beschikbaar blijven tot en met de eerste week van het academische jaar.