Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Veelgestelde vragen VU Introductiedagen

Misschien heb je nog vragen over de VU Introductiedagen. We hebben de antwoorden op de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet.

Wat zijn de VU Introductiedagen?
De VU Introductiedagen 2021 worden georganiseerd voor eerstejaars bachelorstudenten die in september 2021 aan de Vrije Universiteit Amsterdam gaan studeren (m.u.v. Amsterdam University College, Tandheelkunde, Natuur- en Sterrenkunde en Scheikunde). Internationale masterstudenten sluiten bij sommige delen van het programma aan. De Introductiedagen zijn erop gericht je bekend te maken met het studeren, de opleiding, de VU, de stad Amsterdam en vooral je studiegenoten. Door mee te doen ken je al een hoop mensen vóór je eerste college. Deelnemers worden ingedeeld in mentorgroepjes met ongeveer 16 studenten van hun eigen bachelorstudie. Elk groepje krijgt twee mentoren die je de weg zullen wijzen!

De VU Introductiedagen 2021 vinden plaats op 25, 26, 27, 30 en 31 augustus. Het volledige programma is absoluut een aanrader. Kun je hier niet aan meedoen door o.a. COVID-19 restricties of volg je liever een beknopt programma met een focus op je studie? Kies dan voor het verkorte programma op maandag 30 en dinsdag 31 augustus, gedeeltelijk op campus en online. Je kan voor een van deze programma’s kiezen wanneer je je  inschrijft (zie hieronder).

Hoe kan ik me inschrijven voor de VU Introductiedagen? 
De registratie voor de VU Introductiedagen 2021 opent 24 juni 2021. Je wordt per mail uitgenodigd en kunt je dan online inschrijven. Geen mail ontvangen? Dan zijn er een aantal mogelijkheden:

      • De email is in je spam beland.
      • Je begint aan een opleiding die niet meedoet aan de VU Introductiedagen (Amsterdam University College, Tandheelkunde, Natuur- en Sterrenkunde, Scheikunde en alle Nederlandstalige masterprogramma's).
      • Je inschrijving is nog niet ver genoeg gevorderd om een uitnodiging te krijgen.

Is geen van deze drie opties van toepassing? Stuur dan een mail naar contact@vu.nl en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!

Wat is de deadline voor aanmelden?
De aanmelding voor de VU Introductiedagen 2021 sluit woensdag 18 augustus om 17:00 uur Nederlandse tijd. We kunnen helaas geen uitzonderingen maken, dus zorg dat je je op tijd inschrijft!

Ik ga aan de VU studeren, maar heb mijn inschrijving nog niet afgerond. Kan ik meedoen aan de VU Introductiedagen 2021?
Ja, dat kan zeker! Als je zeker weet dat je aan de VU gaat studeren, is het zonde om deze dagen te missen.

Is deelname aan (alle onderdelen van) de VU Introductiedagen verplicht?
Deelname aan de VU Introductiedagen is niet verplicht. We raden je uiteraard wel aan om deel te nemen. En als je er één ding uit zou moeten pikken: zorg dan dat je de opleidingsintroductie bijwoont. Daar hoef je je overigens niet apart voor aan te melden. Je opleiding weet dat je komt studeren en zal je hiervoor ook nog apart uitnodigen. Het programma is zo opgezet dat het voor iedereen wat te bieden heeft. Vind je bepaalde onderdelen minder aantrekkelijk of voel je je ergens ongemakkelijk bij, dan hoef je daar niet aan mee te doen. Bespreek alles gerust met een van je mentoren zodat die jou goed kunnen begeleiden en adviseren. 

Religie en de VU Introductiedagen
De VU is van oudsher een universiteit waar studenten afkomstig uit diverse culturen zich thuis voelen. We houden rekening met alle religies, ook tijdens de VU Introductiedagen.

VU Introductiedagen volgen met een beperking of chronische ziekte
We doen ons best om de VU Introductiedagen ook voor studenten met een beperking en/of (chronische) ziekte toegankelijk te maken. Wil je zeker zijn van een prettige tijd, mail dan naar contact@vu.nl en geef aan waar we rekening mee moeten houden of waar je hulp bij nodig hebt. We helpen je graag!

Ik heb me aangemeld, maar ik kan toch niet meedoen. Wat nu? 
Stuur een mail naar contact@vu.nl om je af te melden.


Corona

Deze zomer hebben we hoogstwaarschijnlijk nog te maken met coronamaatregelen. We doen ons uiterste best om  een leuk programma op de VU te organiseren, maar het kan zijn we het moeten aanpassen aan de dan geldende maatregelen.

Wanneer krijgen we meer te horen over de mogelijke campusactiviteiten? 
Sommige opleidingen organiseren in 2021 waarschijnlijk een campusactiviteit (fysieke activiteit). Het kan wat langer duren dan we hadden gehoopt om onderdelen te organiseren en plannen. In de loop van de zomer zal je opleiding je verder informeren over mogelijke campusactiviteiten.

Ben ik verplicht deel te nemen terwijl ik het vanwege het coronavirus een onveilig idee vind om te reizen?
Je bent nooit verplicht deel te nemen! Als je niet in staat bent of het niet prettig vindt om naar de VU te komen voor een activiteit, dan is dat oké. Dat begrijpen we. De informatie die tijdens een campusactiviteit geboden wordt, zal ook online beschikbaar worden gemaakt.

Worden programmaonderdelen opgenomen? 
We streven ernaar zoveel mogelijk op te nemen, zodat je onderdelen van de VU Introductiedagen 2021 achteraf kunt bekijken, op Canvas. In sommige gevallen lenen sessies zich niet voor een opname, omdat er bijvoorbeeld een persoonlijk karakter hebben of er copyright-issues zijn. Opnames die wél beschikbaar gesteld worden, kunnen ook beperkt beschikbaar zijn. In elk geval zullen opnames beschikbaar blijven tot en met de eerste week van het academische jaar.