Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Management & Leiderschap Opleidingen

Wil je je verder verdiepen op jouw vakgebied? Ben je op zoek naar een managementopleiding op wetenschappelijk niveau? Dan ben je bij de VU aan het juiste adres.

Binnen VU School of Business and Economics Executive Education bieden wij postdoctoraal en executive onderwijs voor de volgende generatie leiders die een blijvende impact willen hebben in de wereldwijde financiële en zakelijke dienstverlening.

We bieden een breed scala aan executive education-programma's op gebied van coaching, marketing, gedragswetenschappen, management en leiderschap, waaronder een Executive PhD-programma, internationaal geaccrediteerde deeltijd-masters (in bedrijfskunde, verandermanagement en marketing), open inschrijving en op maat gemaakte programma's. 

Waarom kiezen voor een van onze management- & leiderschapsopleidingen aan de VU?

 • We hebben decennialange ervaring in uitstekend postdoctoraal onderwijs.
 • Internationaal onderscheiden we ons door zakelijke kwesties aan te pakken vanuit het perspectief van verandermanagement, innovatie en ondernemerschap.
 • Leidinggevenden uit alle delen van de wereld kunnen deelnemen aan ons op modules gebaseerde part-time Executive PhD-programma of (Executive) MBA programma's.
 • Onze faculteit wordt door de internationale QANU-onderzoekscommissie gezien als ‘excellent’, een waardering die ons in 2015 bij de beste twee onderzoeksfaculteiten van Nederland plaatste.
 • Onze deelnemers vertegenwoordigen een diversiteit aan culturele en professionele achtergronden.
 • Ons brede netwerk van wereldwijde bedrijven ondersteunt de deelnemers in onze programma's.


Kies uit een breed assortiment onderwijsprogramma’s in deeltijdvorm die jij als professional goed kunt combineren met je werktijden. Je vindt hier een overzicht van alle programma’s die we aanbieden op het gebied van van management-, gedragswetenschap, leiderschap en coaching. Op de opleidingspagina’s kun je in de meeste gevallen een brochure downloaden voor een uitgebreide beschrijving van de opleiding. Mocht je advies nodig hebben bij je studiekeuze dan helpen wij je graag. Neem dan contact op, zie contactgegevens onderaan deze pagina.

Bekijk alle Management & Leiderschap opleidingen


Terug > Home > VU School of Business and Economics Executive Education

Blijven leren, blijven ontwikkelen

Associate Dean Bas Bosma heet je van harte welkom. 

Gelegen aan de Amsterdamse Zuidas is SBE Executive Education een academie voor professional en executive onderwijs. De gemeenschappelijke noemer in alle programma’s is ‘interactie’ – tussen wetenschappelijke theorie en praktijk, tussen student en docent en tussen studenten onderling. Hierdoor is de praktische relevantie en toepasbaarheid van het onderwijsmateriaal gegarandeerd. 

Management & Leiderschap Centra

 • Aubrey Daniels Rresearch Institute for Behavior Analysis (ADRIBA)

  Het VU Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) is een platform voor de wetenschappelijke verdieping, verbreding en verspreiding van de gedragsanalyse, de wetenschap van gedragsverandering.

  ADRIBA heeft een eigen website: Ga naar www.adriba.vu.nl

 • Amsterdam Center For Management Consulting

  Wij vinden dat je als professionele management consultant regelmatig afstand moet nemen van veeleisende cliënten, beperkende bedrijfsculturen en stevige targets. Waarom? Omdat je een vak hebt gekozen dat continu in ontwikkeling is en je leermeesters nodig hebt om je te helpen die ontwikkeling te duiden en in jouw voordeel te benutten. Daarom willen wij een werkplaats zijn voor professionele reflectie, een slijpsteen voor adviestalent en een bron van inspiratie. Een werkplaats waar aandachtig gewerkt wordt aan nieuwe adviesproposities, persoonlijk leiderschap en het uitbreiden van het handelingsrepertoire van de organisatieadviseur van de 21ste eeuw. Waar vakmanschap en ondernemerschap elkaar versterken en niet belemmeren. En een werkplaats waar de complexiteit van het helpen van klanten wordt omarmd. We doen dat in open en incompany, deeltijd opleidingsprogramma’s en in de vorm van gezamenlijk academisch onderzoek naar de waardecreatie door consultants. Met een team van hoogleraren, die zelf ook naam gemaakt hebben in het vak en de verpersoonlijking zijn van het vakmanschap in al zijn dimensies.

  In het Amsterdam Center for Management Consulting (ACMC) wordt academische en praktische kennis over het adviesvak samengebracht. ACMC is een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam, waar al sinds 1991 toonaangevende opleidingen voor management consultants worden verzorgd. Inmiddels volgden meer dan 700 adviseurs van kleine en grote bureaus en tientallen interne adviseurs programma’s van 1 tot 60 dagen. Zij vormen een hecht netwerk van professionals en een kwaliteitsstandaard in het vak.

 • Center For Executive Coaching

  Executive Coaching is een vak geworden. Zowel binnen de overheid als binnen het bedrijfsleven heeft executive coaching zich ontwikkeld tot een geaccepteerde en gewaardeerde vorm om individuele ontwikkeling en teamontwikkeling in organisaties te faciliteren. 

  Het Center for Executive Coaching van de Vrije Universiteit is een kenniscentrum binnen de School of Business and Economics. Het is onze ambitie om de academische basis van de coachingsprofessie te versterken en een sterke brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. 

  Binnen het centrum worden postgraduate en masteropleidingen aangeboden aan executive coaches en executive teamcoaches. Het centrum stimuleert en begeleidt onderzoek naar vraagstukken die verband houden met de effectiviteit van coaching en werkrelaties. Door actief contact te houden met alumni draagt het centrum bij aan de ontwikkeling van een community van beroepsbeoefenaren die hun vak serieus nemen en die willen bijdragen aan de verdere (academische en praktische) ontwikkeling van de coachingsprofessie.

  We werken hierbij in een netwerk van ervaren professionals die met beide voeten in de wetenschap én in de praktijk staan.

 • Servant-Leadership Centre For Research And Education

  Is a leadership principle embedded in a way of life, which has been recognised and expounded upon in all parts of the world from ancient times on, and across all cultures. At its simplest, Servant-Leadership is driven by the motivation of enabling others to work more effectively and be successful.

  The Servant-Leadership Centre for Research and Education originated from an active group of researchers and practitioners at amongst others the Vrije Universiteit Amsterdam, the Greenleaf Centre Europe and THTConsulting. During the last two decades fundamental research on dilemma reconciliation in organisations demonstrated the key role of servant-leaders.

  For more information about SERVUS, visit our website.

  SERVUS offers the following programme for professionals and executives:

  Servant Leadership Research Programme
  In response to the growing number of leadership failures in almost all industries, business and society seek leaders who set aside self-interest for the betterment of their followers and organisations. This programme explores servant-leadership in a historical and cross-cultural perspective, and develops leaders' professional and personal leadership capacities.

Dit zeggen onze alumni

Hoe kunnen we je verder helpen?

Wil je meer weten over onze deeltijdopleidingen, studieadvies of sparren over maatwerkprogramma's? Neem dan contact op

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons op social media

Contactpersoon