Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Maatwerk en incompany trainingen

Het VU Expertisecentrum voor Religie en Samenleving heeft veel ervaring op het gebied van incompany trainingen en maatwerk. In gesprek zoeken we naar mogelijkheden om jullie uitdagingen te verbinden met onze inhoudelijke expertise en onderzoekservaring op het gebied van religie en zingeving.

Incompany trainingen

Binnen de organisatie op locatie meerdere werknemers tegelijkertijd trainen? Dan zijn onze op maat gemaakte incompany trainingen een goede keuze. Denk hierbij aan trainingen voor zorgmedewerkers, docenten of religieuze leiders, op uiteenlopende gebieden als leiderschap, werk en zingeving, ethiek, en dialoog. Neem contact op met het expertisecentrum om de mogelijkheden te bespreken.  

Eerder aangeboden trainingen

Publiekscursus Knippen en plakken aan de volgende generatie

In samenwerking met Dagblad Trouw en VUmc ontwikkelde de Faculteit Religie en Theologie een korte publiekscursus over genetische modificatie, de techniek van kiembaanmodificatie en de gevolgen voor het nieuwe leven genaamd ‘Knippen en plakken aan de volgende generatie’. Deze cursus werd aangeboden door Matthias Smalbrugge, Hoogleraar Europese Cultuur en Christendom aan de VU, Hanne Meijers-Heijboer, Hoogleraar Klinische Genetica bij AMC-UvA en Martina Cornel, Hoogleraar Community Genetics & Public Health Genomics bij VUmc.

Intensive Program Teaching Staff Australian Catholic Primary Schools

Gedurende tien dagen hebben een twintigtal basisschooldirecteuren en leraren van Katholieke basisscholen rond Melbourne een intensieve training gevolgd in omgang met religieuze diversiteit en de ontwikkeling van de interreligieuze dialoog binnen de praktijk van een Katholieke basisschool. Deze meerdaagse training werd ontwikkeld door Marianne Moyaert (Comparative Theology and Hermeneutics of Interreligious Dialogue) in samenwerking met Gerdien Bertram-Troost (Onderwijs in Levensbeschouwelijk en Pedagogisch Perspectief), André van der Braak (Buddhist Philosophy and Interreligious Dialogue) en Lourens Minnema (Comparative Philosophy of Religion). 

VU-Masterclass Mens & Religie voor het Gereformeerd Identiteits Platform (Grip)

De Faculteit Religie en Theologie heeft in het kader van de cursus Mens & Religie een masterclass voor VWO-scholieren ontwikkeld rondom het thema ‘religieuze feesten’ en ‘religieus vieren’. Voor de scholieren vormde deze masterclass tevens een kennismaking met religiewetenschappelijk onderzoek op de universiteit. Deze masterclass werd verzorgd door Gerdien Bertram-Troost (hoogleraar Onderwijs in Levensbeschouwelijk en Pedagogisch Perspectief), Lourens Minnema (Universitair hoofddocent Comparative Philosophy of Religion) en Johan Roeland (Universitair hoofddocent Media, Religie & Populaire Cultuur).

Heb je vragen? Of wil je je opgeven voor een cursus?

Neem contact met ons op: