Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderwijssamenwerkingen

Ben je geïnteresseerd in één van de opleidingen die de VU aanbiedt in samenwerking met andere universiteiten? Wil je je (her)inschrijven? Of sta je al ingeschreven?

Een aantal opleidingen van de VU wordt samen met andere universiteiten aangeboden Met deze samenwerkingen willen we jou zoveel mogelijk laten profiteren van de voordelen en expertise van beide instellingen. Zo kunnen de instellingen een groot scala aan vakken op hoog niveau aanbieden.

We onderscheiden de volgende samenwerkingsvormen:

  • Joint degrees (samen met de Universiteit van Amsterdam, De Protestantse Theologische Universiteit, Erasmus Universiteit en/of Universiteit Leiden) en
  • Samenwerkende opleidingen en 
  • de nevenvestiging van Universiteit Twente (VU-UT varianten)

Op deze pagina lees je meer over wat de samenwerking voor jou betekent.

Joint degrees

  • Aanmelden en inschrijven

    Bij een joint degree-opleiding ben je bij twee of meer universiteiten ingeschreven en volg je aan twee of meer universiteiten onderwijs. Je kunt bij de deelnemende universiteiten ook gebruik maken van alle faciliteiten. Eén universiteit organiseert de inschrijving van de opleiding, de penvoerder.

    Je doet een verzoek tot (her)inschrijving bij de penvoerder via Studielink en rondt je aanmelding via die universiteit verder af. Vervolgens wordt de inschrijving automatisch doorgegeven aan de andere universiteit(en). Je bent dan volledig ingeschreven aan twee (of drie) universiteiten. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. Je ontvangt automatisch je login-gegevens voor de andere universiteit(en).
    Let op: inschrijfgegevens worden pas gedeeld als je volledig bent ingeschreven bij de penvoerder. Dit kan belangrijk zijn als je je bij de partnerinstelling wilt aanmelden voor vakken. Daar heb je geen toegang toe tot je inschrijving ook daar is geregistreerd. Daarom dien je eerst de inschrijving bij de penvoerder te voltooien.

    De VU biedt joint degree-opleidingen aan in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA), Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en Universiteit Leiden (LEI). In onderstaande tabel lees je bij welke universiteit je je (her)inschrijving moet afronden.

    BacheloropleidingenInschrijven bij (penvoerder)Samenwerking met
    B Liberal Arts and Sciences*UvAUvA
    B Theologie (voltijd en deeltijd)VUPThU
    B Natuur- en Sterrenkunde UvAUvA
    B ScheikundeUvAUvA
    MasteropleidingenInschrijven bij (penvoerder)Samenwerking met
    M Bioinformatics and Systems BiologyVUUvA
    M Chemistry (voltijd en deeltijd) UvAUvA
    M Computational Science UvAUvA
    M Computer ScienceVUUvA
    M Educatieve Master Primair OnderwijsVUUvA, LEI
    M EntrepreneurshipVUUvA
    M Oral Health SciencesUvAUvA
    M Physics and Astronomy UvAUvA
    Research Master Business Data ScienceEUREUR, UvA
    Tinbergen Institute Research Master in EconomicsEUREUR, UvA

    * Let op: Voor dit aanmeldproces geldt een uitzondering. Voor de Bachelor Liberal Arts and Sciences meld je je direct aan via het aanmeldformulier van het Amsterdam University College. Meer informatie vind je via de website van het AUC

  • Amsterdam University College (AUC)

    De aanmelding voor de Bachelor Liberal Arts and Sciences verloopt via het aanmeldformulier van het AUC. Meer informatie vind je via de website van het AUC

  • Intekenen voor onderwijs en tentamens

    Let op: Automatische inschrijving betekent niet dat je automatisch bent aangemeld voor deelname aan vakken en tentamens. Houd er rekening mee dat intekentermijnen kunnen verschillen tussen instellingen. Je kunt je pas aanmelden voor vakken wanneer je inschrijving volledig is. De meeste verplichte vakken worden bij de penvoerder geadministreerd. Dat betekent dat je daar de vakaanmelding doet en je de Canvas van die instelling gebruikt. Voor sommige vakken moet je intekenen bij de partnerinstelling en gebruik je Canvas van die instelling.

    VU

    Bij de VU geldt dat je je vakaanmelding moet regelen via de intekenmodule. De intekentermijnen van de VU vind je hier. Je kunt je bij de VU pas intekenen voor vakken wanneer je inschrijving volledig is.

    PTHU

    Intekening voor vakken van de PThU gaat eveneens via de intekenmodule van de VU.

    UvA

    De intekentermijnen van de UvA verschillen erg van die van de VU. Daarom word je als VU-student (penvoerder VU) voor vakken op de UvA handmatig ingetekend voor verplichte vakken in het eerste semester van het eerste jaar. Om onderwijs te volgen, meld je je vanaf het tweede semester aan voor je vakken via GLASS. Meer informatie vind je op de website van de UvA.

    EUR

    Aanmelding voor vakken en tentamens bij de EUR doe je via het studieinformatiesysteem OSIRIS. Op de website van de EUR vind je meer informatie over inteken- en afmeldtermijnen voor tentamens.

    LEI

    Binnen de opleiding EMPO werken we samen met de Universiteit Leiden. Voor vakken in Leiden moet je je zelf intekenen, zowel voor verplichte vakken als keuzevakken, via MyStudyMap. Meer informatie vind je op de website van de Universiteit Leiden.

  • Cijferuitwisseling

    Cijfers die je binnen de samenwerking UvA-VU haalt worden automatisch gedeeld. Daar hoef je zelf geen actie voor te ondernemen. Voor andere samenwerkingen of als een vak geen deel uitmaakt van jouw Joint Degree-opleiding (extra-curriculair), dan wordt het cijfer mogelijk niet uitgewisseld. Het cijfer kan dan worden geregistreerd voor opname in je programma als je een gewaarmerkte cijferlijst bij de penvoerder indient. Alleen na goedkeuring van de examencommissie wordt het cijfer verwerkt. Bij de VU kan je toestemming vragen via dit formulier.

  • Canvas, e-mail, rooster

    Je krijgt bij alle universiteiten waarbij je een inschrijving hebt een ander account. Na afronding van je inschrijving ontvang je automatisch je inloggegevens van de andere universiteit(en). 

    Let op: Je krijgt informatie van alle betrokken instellingen en dat kan verwarrend zijn, want je ziet de informatie die relevant is voor jou dus niet allemaal op één plek. Je ontvangt ook veel informatie die niet relevant is voor jou. Zorg dat je vooral de communicatie vanuit de penvoerder in de gaten houdt. 

    E-mail

    Je e-mailaccount van de VU kun je terugvinden in je profiel. Via je dashboard kun je daar makkelijk op inloggen.

    Zodra je aanmelding bij de penvoerder is afgerond en de inschrijving is doorgegeven aan de partnerinstelling, ontvang je van die instelling ook een inlogcode om in te loggen op Canvas, de roosterpagina’s, de intekenmodule en je e-mailaccount van de partnerinstelling. 

    Rooster

    De roosters van VU en de andere instellingen kun je synchroniseren met je privé-agenda op je telefoon. Zie instructies op rooster.vu.nl en de site van de andere instellingen. Zo heb je inzicht in de roosters van alle vakken die op beide locaties geroosterd worden. 

  • Collegekaart en faciliteiten

    Collegekaart

    Je krijgt een collegekaart voor elke universiteit waar je ingeschreven staat voor een voltijdopleiding, dus voor allebei (of alle drie) de universiteiten die jouw Joint Degree aanbieden.

    Bibliotheek en sportcentra

    Daarnaast mag je gebruik maken van alle faciliteiten van de penvoerder en de partnerinstelling(en), zoals studentendecanen en -psychologen, de bibliotheek en sportfaciliteiten.

  • Visum/Verblijfsvergunning en huisvesting

    Ben je een internationale student en wil je gebruik maken van de huisvestingsregeling en visum-/verblijfsvergunningsregeling? Dan verloopt dit via de penvoerder. Let hierbij goed op de geldende voorwaarden.

    Als je je herinschrijving regelt en je dit moet doen bij de universiteit die in voorgaande jaren niet jouw huisvesting of visum heeft geregeld, hoeft er niets extra's te gebeuren. De herinschrijving bij de andere universiteit heeft geen invloed op je visum en huisvestingscontract.

    De universiteit die de verblijfsvergunning in eerste instantie heeft aangevraagd, blijft referent voor de IND gedurende de hele studie.

  • Afstuderen / diploma

    Joint degree-studenten ontvangen een diploma van de penvoerder. Op het diploma staan alle onderwijsinstellingen van de joint degree genoemd. Ook in DUO staat vermeld dat je jouw opleiding aan twee universiteiten hebt gevolgd.

  • Uitschrijven

    Als je je inschrijving bij de penvoerder via Studielink beëindigt, wordt je inschrijving voor deze opleiding tegelijkertijd beëindigd bij beide universiteiten.

Samenwerkende opleidingen

  • Aanmelden en inschrijven (2023/2024)

    Samenwerkende opleidingen zijn samenwerkingen tussen afzonderlijke opleidingen van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Er is geen penvoerder zoals bij een joint degree. Je kunt zelf kiezen bij welke universiteit je jouw aanmelding afrondt. Je hebt dan bij één universiteit een reguliere inschrijving en wordt bij de andere universiteit ingeschreven als bijvakstudent. 

    Bij de opleidingen in onderstaande tabel krijg je deze inschrijving automatisch, in andere gevallen moet je je zelf nog aanmelden als bijvakstudent. Onderstaande tabel weergeeft de afspraken voor 2024/2025.

    Inschrijving student UvAkrijgt bij de VU registratie als (bijvak)student
    B ArcheologieB Archeologie (bijvak)
    B Bèta-Gamma (Bèta-profiel)B Natuur- en Sterrenkunde (jd)
    B TandheelkundeB Tandheelkunde
    B Griekse en Latijnse Taal en CultuurB Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (bijvak)
    B OudheidwetenschappenB Oudheidwetenschappen (bijvak)
    B WiskundeB Mathematics
    P ArcheologieP Archeologie
    M Archaeology (120 ec / research)M Archaeology (60 ec) (bijvak)
    M Archaeology (60 ec)M Archaeology (60 ec) (bijvak)
    M Artificial IntelligenceM Artificial Intelligence (bijvak)
    M Biological SciencesM Ecology and Evolution (bijvak)
    M Classic and Ancient Civilizations (60 ec)M Classic and Ancient Civilizations (60 ec) (bijvak)
    M Earth SciencesM Ecology and Evolution (bijvak)
    M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator)M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator) (bijvak)
    M Information StudiesM Information Sciences (bijvak)
    M Stochastics and Financial MathematicsM Mathematics
    M TandheelkundeM Tandheelkunde
    Honoursstudent VUHonours programme UvA
    Bijvakstudent ACASAACASA (bijvak)
    Inschrijving student VUkrijgt bij de UvA een registratie als bijvakstudent
    B ArcheologieB Archeologie (bijvak)
    B Griekse en Latijnse Taal en CultuurB Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (bijvak)
    B MathematicsB Wiskunde
    B Oudheidwetenschappen B Oudheidwetenschappen (bijvak)
    P ArcheologieP Archeologie
    M Archaeology (60 ec)M Archaeology (60 ec) (bijvak)
    M Artificial IntelligenceM Artificial Intelligence (bijvak)
    M Biomedical Technology and PhysicsM Physics and Astronomy (jd) (bijvak)
    M Classic and Ancient Civilizations (120 ec / research)M Classic and Ancient Civilizations (60 ec) (bijvak)
    M Classic and Ancient Civilizations (60 ec)M Classic and Ancient Civilizations (60 ec) (bijvak)
    M Drug Discovery and SciencesM Chemistry (jd) (bijvak)
    M Ecology and EvolutionM Biological Sciences (bijvak)
    M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator)M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator) (bijvak)
    M Information SciencesM Information Studies
    M Science, Business and InnovationM Chemistry (jd) (bijvak)

    Ook honours-studenten kunnen een bijvakinschrijving krijgen bij de VU om van hun honoursaanbod gebruik te kunnen maken.

  • Aanmelden en inschrijven (2024/2025)

    Samenwerkende opleidingen zijn samenwerkingen tussen afzonderlijke opleidingen van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Er is geen penvoerder zoals bij een joint degree. Je kunt zelf kiezen bij welke universiteit je jouw aanmelding afrondt. Je hebt dan bij één universiteit een reguliere inschrijving en wordt bij de andere universiteit ingeschreven als bijvakstudent. 

    Bij de opleidingen in onderstaande tabel krijg je deze inschrijving automatisch, in andere gevallen moet je je zelf nog aanmelden als bijvakstudent. Onderstaande tabel weergeeft de afspraken voor 2024/2025.

    Inschrijving student UvAkrijgt bij de VU registratie als (bijvak)student
    B ArcheologieB Archeologie (bijvak)
    B Bèta-Gamma (Bèta-profiel)B Natuur- en Sterrenkunde (Joint Degree & bijvak)
    B TandheelkundeB Tandheelkunde
    B Griekse en Latijnse Taal en CultuurB Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (bijvak)
    B OudheidwetenschappenB Oudheidwetenschappen (bijvak)
    B WiskundeB Mathematics (bijvak)
    P ArcheologieP Archeologie
    M Archaeology (120 ec / research)M Archaeology (60 ec) (bijvak)
    M Archaeology (60 ec)M Archaeology (60 ec) (bijvak)
    M Artificial IntelligenceM Artificial Intelligence (bijvak)
    M Biological SciencesM Ecology and Evolution (bijvak)
    M Classic and Ancient Civilizations (60 ec)M Classic and Ancient Civilizations (60 ec) (bijvak)
    M Earth SciencesM Ecology and Evolution (bijvak)
    M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator)M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator) (bijvak)
    M Stochastics and Financial MathematicsM Mathematics (bijvak)
    M TandheelkundeM Tandheelkunde
    Honoursstudent VUHonours programme UvA
    Bijvakstudent ACASAACASA (bijvak)
    Inschrijving student VUkrijgt bij de UvA een registratie als bijvakstudent
    B ArcheologieB Archeologie (bijvak)
    B Griekse en Latijnse Taal en CultuurB Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (bijvak)
    B MathematicsB Wiskunde (bijvak)
    B Oudheidwetenschappen B Oudheidwetenschappen (bijvak)
    P ArcheologieP Archeologie
    M Archaeology (60 ec)M Archaeology (60 ec) (bijvak)
    M Artificial IntelligenceM Artificial Intelligence (bijvak)
    M Biomedical Technology and PhysicsM Physics and Astronomy (Joint Degree & bijvak)
    M Classic and Ancient Civilizations (120 ec / research)M Classic and Ancient Civilizations (60 ec) (bijvak)
    M Classic and Ancient Civilizations (60 ec)M Classic and Ancient Civilizations (60 ec) (bijvak)
    M Drug Discovery and SciencesM Chemistry (Joint Degree & bijvak)
    M Ecology and EvolutionM Biological Sciences (bijvak)
    M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator)M Erfgoedstudies (duaal / museum conservator) (bijvak)
    M Science, Business and InnovationM Chemistry (Joint Degree & bijvak)
    M Oral Health SciencesM Oral Health Sciences

    Ook honours-studenten kunnen een bijvakinschrijving krijgen bij de VU om van hun honoursaanbod gebruik te kunnen maken.

  • Intekenen voor onderwijs en tentamens

    Let op: Automatische inschrijving betekent niet dat je automatisch bent aangemeld voor deelname aan vakken en tentamens. Houd er rekening mee dat intekentermijnen kunnen verschillen tussen instellingen. Je kunt je pas aanmelden voor vakken bij de partnerinstelling (met bijvak-registratie) wanneer je inschrijving bij de andere instelling volledig is. Bij de vakbeschrijving in de studiegids vind je waar je je moet intekenen. Dat betekent dat je ook het Canvas van die instelling gebruikt.  

    VU 

    Bij de VU geldt dat je je vakaanmelding moet regelen via de intekenmodule. De intekentermijnen van de VU vind je hier. Je kunt je bij de VU pas intekenen voor vakken wanneer je inschrijving volledig is.  

    Let op: Als bijvakstudent heb je geen toegang tot de extra-curriculaire vakken van de VU. Als je toch een vak of minor wilt volgen buiten het aanbod van de intekenmodule, neem dan contact op met de VU-Studentenbalie, die kan je doorverwijzen naar het Onderwijsbureau Bèta of FGW. 

    UvA 

    De intekentermijnen van de UvA verschillen erg van die van de VU. Daarom word je als VU-student (bijvak-registratie bij de UvA)) voor sommige vakken op de UvA handmatig ingetekend voor verplichte vakken in het eerste semester van het eerste jaar. Om onderwijs te volgen, meld je je vanaf het tweede semester aan voor je vakken via GLASS. Meer informatie vind je op de website van de UvA. 

  • Cijferuitwisseling

    Cijfers die je binnen de samenwerking UvA-VU haalt worden automatisch gedeeld. Daar hoef je zelf geen actie voor te ondernemen. Voor andere samenwerkingen of als een vak geen deel uitmaakt van jouw opleiding (extra-curriculair), dan wordt het cijfer niet uitgewisseld. Het cijfer kan dan worden geregistreerd voor opname in je programma als je een gewaarmerkte cijferlijst bij de partnerinstelling opvraagt en bij de eigen instelling indient. Alleen na goedkeuring van de examencommissie wordt het cijfer verwerkt. Bij de VU kan dat via het formulier op deze pagina

  • Canvas, e-mail, rooster

    Je krijgt bij zowel de VU als de UvA een account. Zodra je inschrijving op de opleiding is afgerond en dit is doorgegeven aan de partnerinstelling, ontvang je van die instelling ook een inlogcode om in te loggen op het Canvas, de roosterpagina’s, de intekenmodule en je e-mailaccount van de partnerinstelling. 

    E-mail

    Je e-mailaccount van de VU kun je terugvinden in je profiel. Via je dashboard kun je daar makkelijk op inloggen. 

    Let op: Je krijgt informatie van beide instellingen en dat kan verwarrend zijn, want je ziet de informatie die relevant is voor jou dus niet allemaal op één plek. Je ontvangt ook veel informatie die niet relevant is voor jou. Zorg dat je vooral de communicatie vanuit je eigen instelling (inschrijving als student) in de gaten houdt.  

    Rooster

    Zie instructies op rooster.vu.nl en rooster.uva.nl. Zo heb je inzicht in de roosters van alle vakken die op beide locaties geroosterd worden. 

  • Collegekaart en faciliteiten

    Collegekaart

    Je ontvangt een collegekaart bij de universiteit waar je je hebt aangemeld. Omdat je een bijvakaanmelding hebt bij de andere instelling, ontvang je van die instelling geen collegekaart. Heb je wel een collegekaart van de VU nodig, omdat aan jou voorzieningen of speciale toegang is toegekend, vraag dan een pas aan als externe en vermeld jouw speciale situatie en registratie via de samenwerkende opleidingen.

    Bibliotheek en sportcentra

    Je kunt niet van alle faciliteiten van de universiteit gebruik maken als bijvakstudent. Bij de UB van de VU kun je een pas aanvragen als externe met een geldig e-mailadres van de andere universiteit en een geldig legitimatiebewijs. 

  • Visum/Verblijfsvergunning en huisvesting

    Ben je een internationale student en wil je gebruik maken van de huisvestingsregeling en visum-/verblijfsvergunningsregeling van de universiteiten? Dan regel je dit via de universiteit waar je een reguliere inschrijving hebt. Let hierbij goed op de geldende voorwaarden.

  • Afstuderen en diploma

    Je ontvangt het diploma van de instelling waar je je hebt aangemeld. De samenwerking wordt mogelijk vermeld op het supplement (ACASA, ACTA).

  • Uitschrijven

    Als je je inschrijving via Studielink beëindigt, wordt je inschrijving voor de opleiding bij de partnerinstelling ook beëindigd. 

Samenwerkingsverbanden met de Universiteit Twente (UT)

  • Aanmelden en inschrijven

    Je doet je aanmelding voor de opleiding B Mechanical Engineering of B Creative Technology in Studielink bij de UT. Je kunt daarbij kiezen voor de VU-UT variant. Als je bij de UT bent ingeschreven voor één van deze opleidingen in de VU-UT variant, dan volg je vooral onderwijs bij de VU. Je wordt automatisch geregistreerd als bijvakstudent bij de VU wanneer je inschrijving bij de UT is afgerond.

    Universiteit Twente

    Inschrijving student UTkrijgt bij de VU registratie als bijvakstudent
    B Creative TechnologyB Creative Technology
    B Mechanical EngineeringB Mechanical Engineering
  • Visum/Verblijfsvergunning en huisvesting

    Ben je een internationale student en wil je gebruik maken van de visum-/verblijfsvergunningsregeling? Dan regel je dit via de UT. Let hierbij goed op de geldende voorwaarden.

    Het is mogelijk om als internationale student gebruik te maken van de huisvestigingsregeling van de VU. Je kunt dit aanvragen via een formulier van de UT.

  • Intekenen voor onderwijs en tentamens

    Je tekent je in voor vakken en tentamens via Osiris. Daar log je in met je UT studentnummer en UT wachtwoord. Meer informatie over intekenen voor de vakken binnen je programma vind je op Canvas, meer informatie over de intekenperiodes vind je hier.

    Wil je je voor keuzevakken en minoren intekenen, dan zijn er een aantal VU-minoren en keuzevakken waar je rechtstreeks toegang toe hebt. Voor overige VU-minoren en keuzevakken moet je toestemming vragen om deze op te laten nemen in je programma.

    Bij de VU geldt dat je je vakaanmelding moet regelen via de intekenmodule. De intekentermijnen van de VU vind je hier. Je kunt je bij de VU pas intekenen voor vakken wanneer je inschrijving volledig is.

    Let op: Als bijvakstudent heb je geen toegang tot de extra-curriculaire vakken van de VU. Als je toch een vak of minor wilt volgen buiten het aanbod van de intekenmodule, neem dan contact op met de Studentenbalie, die kan je doorverwijzen naar het Onderwijsbureau. 

  • Cijferuitwisseling

    Cijfers die je binnen de samenwerking UT-VU haalt worden geregistreerd in Osiris-UT. Daar hoef je zelf geen actie voor te ondernemen. Voor een VU-vak dat geen deel uitmaakt van jouw opleiding (extra-curriculair) wordt het cijfer niet uitgewisseld. Het cijfer kan dan worden geregistreerd voor opname in je programma als je een gewaarmerkte cijferlijst bij de VU opvraagt en bij de UT indient. Alleen na goedkeuring van de examencommissie wordt het cijfer verwerkt. Je resultaten behaald voor de vakken aan de VU verschijnen automatisch in Osiris. 

  • Canvas, e-mail, rooster

    Canvas

    Je krijgt bij zowel de VU als de UT een account. Zodra je inschrijving op de opleiding is afgerond en dit is doorgegeven aan de VU, ontvang je ook daar een inlogcode. Canvas van de VU gebruik je pas als je vakken van de VU gaat volgen, bijvoorbeeld als je een minor gaat doen in het derde jaar.  

    E-mail

    Let op: Je krijgt informatie van beide instellingen en dat kan verwarrend zijn, want je ziet de informatie die relevant is voor jou dus niet allemaal op één plek. Je ontvangt ook veel informatie die niet relevant is voor jou. Zorg dat je vooral de communicatie vanuit UT in de gaten houdt.  

    Je e-mailaccount van de VU kun je terugvinden in je profiel. Via je dashboard kun je daar makkelijk op inloggen.

    Rooster

    Jouw rooster staat op twee locaties: rooster.utwente.nl en rooster.vu.nl. Op rooster.vu.nl zie je alleen het onderwijs geroosterd op de VU, dit geeft dus geen volledig beeld. Je kunt je roosters van beide instellingen toevoegen in je persoonlijke kalender voor een volledig overzicht.

  • Collegekaart en faciliteiten

    Collegekaart 

    Je ontvangt een collegekaart van zowel de VU als van de UT en hebt toegang tot de gebouwen en faciliteiten van beide universiteiten. 

    Faciliteiten

    Daarnaast mag je gebruik maken van alle faciliteiten van de VU en UT zoals studentendecanen en -psychologen, de bibliotheek en sportfaciliteiten. Het ligt wel aan de precieze begeleiding van decanen die is benodigd, bij welke instelling je moet zijn.

  • Afstuderen en diploma

    Je ontvangt een diploma van de UT waarop ook de VU staat vernoemd. De diploma-uitreiking vindt plaats op de VU.

  • Uitschrijven

    Als je je inschrijving via Studielink beëindigt, wordt je inschrijving voor de opleiding bij de partnerinstelling ook beëindigd.

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00).

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)