Academisch jaar 2021-2022 School of Business and Economics

Op 13 augustus heeft de overheid besloten dat de anderhalvemeterregel níet meer van toepassing is voor het hoger onderwijs. Als faculteit bereiden we ons daarom voor op een vrijwel volledige terugkeer naar de campus in het nieuwe academische jaar (2021-2022).

Met ingang van 30 augustus kan de VU de campus weer bijna volledig inzetten voor onderwijs, en kunnen studenten en docenten elkaar weer fysiek ontmoeten. Wel is er een aantal voorwaarden aan de heropening verbonden.

Hoe ziet het onderwijs eruit in het nieuwe academische jaar?
De anderhalvemeterregel mag worden losgelaten, waardoor het grootste deel van de colleges weer op campus kan plaatsvinden. Er geldt echter een maximum capaciteit van 75 studenten in een collegezaal. Colleges met een groter aantal studenten worden hybride of volledig online aangeboden. Houd hiervoor je rooster in de gaten.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat iedereen veilig de campus kan bezoeken, waarbij we altijd de regels van het RIVM en de overheid aanhouden. Omdat de anderhalvemeterregel wordt losgelaten, is het vanaf 30 augustus ook verplicht om tijdens het verplaatsen in de gebouwen een mondmasker te dragen. Daarnaast vragen we iedereen onderling afstand te houden waar kan en bieden we (extra) hygiënevoorzieningen aan. Meer informatie over de terugkeer naar de campus vind je op deze pagina’s.

Periode 1
Hoe periode 1 er voor jou uit gaat zien, hoor je van je opleiding. Houd daarom de komende tijd je VU-mail, Canvas, je rooster en je VU-dashboard goed in de gaten.

We verwachten met het loslaten van de maatregel dat alle studenten in het nieuwe academische jaar onderwijs op de campus kunnen volgen en dat studenten ook daadwerkelijk fysiek aanwezig zijn bij de onderwijsgerelateerde activiteiten die op de campus zijn gepland, zoals colleges, werkcolleges, tentamens en adviesgesprekken. Het kan dus wel zo zijn dat sommige vakken nog online worden aangeboden. Of vakken (deels) nog online worden gegeven, hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de opleiding, de beschikbare ruimtes en de (basis)maatregelen, maar ook de didactische keuzes die we maken in de verdere ontwikkeling van digitaal onderwijs in combinatie met onderwijs op de campus. Kortom, als faculteit gaan we toe naar ‘blended learning’ – deels op de campus en deels online.

Internationale studenten en COVID-19.
Voor internationale studenten die niet kunnen reizen naar Nederland vanwege corona-gerelateerde maatregelen of specifieke persoonlijke omstandigheden (bijvoorbeeld kwetsbare gezondheid), proberen we waar nodig en waar kan, een oplossing te vinden om de situatie (tijdelijk) te overbruggen. Kun je niet tijdig op de campus zijn? Neem dan contact op met Backtocampus.sbe@vu.nl

Nederlandse studenten en COVID-19
Voor Nederlandse studenten die (nog) niet naar de campus kunnen komen vanwege corona-gerelateerde persoonlijke omstandigheden (bijvoorbeeld kwetsbare gezondheid), proberen we waar nodig en waar kan, een oplossing te vinden om de situatie (tijdelijk) te overbruggen. Neem hiervoor contact op met Backtocampus.sbe@vu.nl.

Wat gebeurt er als een corona-besmetting plaatsvindt in mijn werkgroep of hoorcollege?
Je kunt op onze FAQ-pagina meer lezen over hoe de VU omgaat met coronabesmettingen op de campus. De GGD heeft de leiding bij de regionale aanpak van coronabesmettingen. Dat betekent dat de GGD bepaalt in het bron- en contactonderzoek of anderen, zoals bv. medestudenten of collega’s, mogelijk risico hebben gelopen en maatregelen moeten treffen.

Daarbij vragen we je ook zelf goed op te blijven letten. Óok als je geen klachten hebt: maak gebruik van de gratis zelftesten (aan te vragen op zelftestonderwijs.nl met je Vunet-ID), hou anderhalve meter afstand waar mogelijk, doe een mondkapje op in de gebouwen en was je handen regelmatig.

Mocht je toch nog vragen hebben over je opleiding, studeren aan de VU volgend jaar of andere studie-geralateerde vragen, neem contact op met de studentenbalie: contact@vu.nl.