Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

10 redenen om een cursus bij HOVO te doen

Wat maakt HOVO-onderwijs zo interessant en verrijkend?

1. Inspirerende en deskundige docenten: specialisten op hun vakgebied, vaak met een carrière in het hoger onderwijs (hbo/universiteit) en goed op de hoogte van de laatste stand van zaken in hun vakgebied.

2. Dichtbij de wetenschap: boeiende onderwerpen en cursussen die inhoudelijk zijn ontleend aan colleges uit het reguliere onderwijs.

3. Wisselend en veelzijdig programma: drie keer per jaar een nieuw aanbod in zes kennisdomeinen, dus bij HOVO kunt u blijven studeren.

4. Colleges op de campus of online: bij veel cursussen heeft u de keuze of u de cursus op de VU volgt of (live) online.

5. Zelfstudie voor wie dat wil: geprinte readers met (wetenschappelijke) artikelen, aanbevolen of verplichte literatuur of tips voor websites geven iedereen de kans voor verdere verdieping in het onderwerp, maar geen tentamens. U studeert omdat het kan, niet omdat het moet.

6. Constante kwaliteit: de HOVO-programmacommissie bewaakt de kwaliteit van de cursussen en dat werkt: onze deelnemers geven - bij de cursusevaluaties - gemiddeld een 4,7 op een schaal van 0 tot 5 voor de docent en de cursusinhoud.

7. U bevindt zich in goed gezelschap: de meeste HOVO-cursisten nemen deel vanuit persoonlijke interesse en vinden het interessant en verrijkend om te blijven leren.

8. De campus van de Vrije Universiteit Amsterdam: een levendige leeromgeving voor alle leeftijden. De VU-campus ligt aan de Zuidas, het business district van Amsterdam en er komen steeds meer voorzieningen waarvan u gebruik kunt maken zoals horeca, een filmtheater en winkels.

9. Bereikbaarheid: goede verbindingen met het openbaar vervoer, goed bereikbaar per auto (vlakbij de ring) en voldoende parkeergelegenheid.

10. Schappelijke prijzen: ons streven is om HOVO toegankelijk te houden voor iedereen die een cursus wil volgen. 


Zin in kennis?
Bekijk het actuele cursusaanbod.

Lees meer over HOVO Amsterdam.

Snel navigeren website HOVO Amsterdam

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie en contact. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.