Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Bestudeer de maatschappelijke impact van religie en theologie

Theologie en Religiewetenschappen

In de vier specialisaties van Theologie en Religiewetenschappen word je voorbereid op een beroep binnen of buiten religieuze instituten. Tegelijkertijd richt elke specialisatie zich op zijn eigen veld.

Ga voor de Nederlandse specialisatie Spiritual Care, of kies een van de Engelstalige specialisaties: Interreligious Studies, Peace, Trauma and Religion of Exploring a Discipline.

De startdatum van deze opleiding is 1 september.

Stage

Binnen elke specialisatie volg je een stage. Deze stage geeft je de kans om je voor te bereiden op de toekomstige praktijk. Je combineert theorie en praktijk, en verbetert je professionele en maatschappelijke vaardigheden. 

Heb je voor de Spiritual Care-specialisatie gekozen, dan is een beroepsstage verplicht. Van februari tot juni loop je stage onder leiding van een mentor in de Geestelijke Zorg in de gezondheidszorg, een justitiële instelling, het leger, een hospice of op een andere plek waar geestelijke zorg gegeven wordt. Begin op tijd met het zoeken van een stageplek of overleg met de coördinator van je specialisatie. Bij deze stage horen 10 sessies supervisie in groepjes van vier studenten onder leiding van een professionele supervisor.

Multireligieuze omgeving

Globalisatie heeft gezorgd voor een samenleving waarin verschillende overtuigingen naast elkaar bestaan. De multireligieuze omgeving van de faculteit biedt een representatie van onze samenleving. Gedurende je studie ga je het gesprek aan met studenten vanuit verschillende religieuze achtergronden en geloofstradities, die ieder op hun eigen manier hun geloof uitdragen. Deze diverse omgeving geeft je de unieke kans om alvast praktijkervaring op te doen die goed van pas komt in een carrière binnen een multireligieuze omgeving.

Verander je toekomst met de studie Theologie en Religiewetenschappen

Verander je toekomst met de studie Theologie en Religiewetenschappen

Na een masteropleiding in Theology and Religious Studies kun je binnen verschillende vakgebieden aan de slag. Bijvoorbeeld als adviseur op het gebied van religie voor een NGO, instituut of bedrijf, waarbij je de samenwerking tussen mensen met verschillende (religieuze) wereldbeelden bevordert. Of als redacteur bij een (religieuze) uitgever of specialist op het snijvlak van religie en recht. Volg je de specialisatie Spiritual Care? Dan word je voorbereid op een carrière als geestelijk verzorger.

Ontdek je toekomstperspectief
Vrouw steekt kaarsjes aan