Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Inzicht in religies en zorg voor interreligieuze verhoudingen

Theologie en Religiewetenschappen: Interreligious Studies

Geïnteresseerd in het bouwen van bruggen tussen mensen uit verschillende geloofstradities? Kies dan voor de Engelstalige specialisatie Interreligious Studies.

Globalisatie heeft gezorgd voor een grotere behoefte aan religieuze dialoog op alle gebieden van de samenleving: van politiek en het bedrijfsleven, tot educatie en het dagelijks leven. De toenemende mobiliteit, nieuwe communicatiemiddelen en migrantenstromen hebben de wereld een kleinere plek gemaakt, terwijl de behoefte aan sociale cohesie groter is dan ooit. Deze masterspecialisatie Interreligious Studies van Theologie en Religiewetenschappen geeft je de kennis en vaardigheden om bruggen te bouwen tussen mensen uit verschillende geloofstradities, en zo bij te dragen aan verbondenheid in de maatschappij. Wil jij dat? Dan is Interreligious Studies de specialisatie voor jou.

Interreligious Studies is een van de specialisaties van de master Theologie en Religiewetenschappen. Kijk voor meer informatie op de Engelse versie van deze pagina. Op deze pagina vind je meer informatie over de andere specialisaties.

Geïnteresseerd in een Nederlandse master? Neem een kijkje op de pagina van Spiritual Care.

Ontdek jouw studie Exploring a Discipline

In deze verkorte versie van de opleidingsvideo vertelt de coordinator van Exploring a Discipline wat de opleiding inhoudt en wat het belang is van deze masteropleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Ontdek de studie-inhoud